BYGG

Her er landets beste unge rådgivere

RIF har kåret de to beste.

14. nov. 2012 - 10:46
Vis mer

Rådgivende Ingeniørers Forening, RIF, valgte i år å dele ut to priser for “Årets unge rådgiver”.

Prisene gikk til fagekspert Anders-Johan Almås fra Multiconsult og prosjekteringsleder Erik Ryttervold Kvamshagen fra Rambøll. Det var Snart kåres de beste unge ingeniørene i finalen.

Les også: Nå kan du stemme frem Årets ingeniørbragd

Uvanlig med to vinnere

Selv om det er mulig å sende inn kandidater i begge klassene er det uvanlig å dele ut mer enn én pris for årets unge rådgiver.

Juryen valgte i år to priser fordi disse to kandidatene begge skilte seg ut som spesielt dyktige, og at de gjennom sitt arbeid har gjort seg fortjent til prisen.

Kriteriene for å bli kåret til Årets unge rådgiver finner du i faktaboksene ved siden av. Det er viktig at ingen av kandidatene er eldre enn 35 år det året prisen deles ut.

Almås og Kvamshagen er heller ikke uten videre lette å veie mot hverandre:

Mens Almås har gjort dypdykk i bygningsfysikk og er i ferd med å avslutte en doktograd om «Energieffektive og robuste bygninger» har Kvamshagen satset på prosjekteringsledelse, der han må kombinere alle tekniske fag og ledelse.

Les også: Disse satser mest på unge talenter

Prosjekteringsledelse viktigere for RIF

I fremtidige kåringer av Årets unge rådgiver vil det stort sett bli kåret to, som i år.

– Ja. Begge deler, både faglige fyrtårn og prosjekteringsledelse er viktig for RIF-bedriftene og vi ønsker å løfte frem prosjekteringsledese som fag, sier Liv Kari Hansteen, administrerende direktør i RIF.

Hun peker på at det er blitt viktigere å løfte frem totaliteten, ledelse og koordinering i fremtidige kåringer. Samtidig som RIF fortsatt skal legge stor vekt på å ligge helt i teten innen de forskjellige fagene.

Satser på lagspill

– De største utfordringene i min jobb at det er så mange fagområder og så mye totalkunnskap. Det skal prosjekteres og ledes og jeg skal få alle til å spille på lag for å få det beste resultatet.

– Som ung sivilingeniør uten den tyngden alder gir, er det vanskelig å håndtere de mer erfarne og eldre kollegene?

– Det kan det være, men som oftest er det en fordel å ha med erfarne folk. Å kunne spørre den erfarne senioringeniøren er godt. Hver må ivareta sin rolle for å få best mulig effekt, og jeg tror det er viktig å kjenne de man jobber med, sier Kvamshagen.

Les også: – En fordel å ha levd noen år

Faglig fyrtårn

Fagekspert Anders-Johan Almås er karakterisert som et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område.

Juryen uttaler at han er nysgjerrig og nyskapende. I tillegg er han en god formidler som evner å gjøre kunnskapen tilgjengelig for alle.

Almås er heller ingen akademisk teoretiker, men en sivilingeniør som evner å finne praktisk og kommersiell bruk av kunnskapen sin.

Juryen har også merket seg at Almås, i tillegg til å ha publisert flere artikler i internasjonale tidsskrifter, også har presentert bygningsfysiske utfordringer knyttet til fukt på NRK, og på den måten bidratt til å synliggjøre bransjen og faget.

Les også:

– Ingeniører er for konservative

Nå blir det enklere å bygge hus

Krever klarere regler for byggkontroll  

– Staten må ta ansvar for kollektivtrafikken  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.