KARRIERE

Hard kamp om plassene til ungdommens forskernatt

HELT KNALL: Professor Martin Ystenes' Knallforelesning er populær. Den får årets deltakere også være med på, når de samles til forskernatt ved NTNU 24. september.
HELT KNALL: Professor Martin Ystenes' Knallforelesning er populær. Den får årets deltakere også være med på, når de samles til forskernatt ved NTNU 24. september. Bilde: Julien Tolchard, NTNU
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. sep. 2010 - 14:34
Vis mer

– Det er utrolig gøy, man skulle ikke tro at det ville bli så stor kamp om å få tilbringe en fredagskveld på NTNU, sier kommunikasjonsrådgiver Pernille F. Langeland ved NTNU.

1200 påmeldt på 30 min.

Interessen for årets Researchers' Night, eller Ungdommens forskernatt, har vært enorm.

Interessen for årets Researchers' Night, eller Ungdommens forskernatt, har vært enorm. ROBOT: Ulike roboter står på programmet i år også, men ikke akkurat slangeroboter. FOTO: Pernille Langeland, NTNU Pernille Langeland, NTNU

Påmeldingsnettsidene åpnet klokken 12 i går. 20 minutter senere var over 900 elever fra videregående skoler i og rundt Trøndelag påmeldt.

– Vi hadde på forhånd satt en grense på 1000 deltakere, så da vi hadde 1200 påmeldte etter en halvtime ble vi nødt til å stenge påmeldingssiden, sier Langeland.

ROV-kjøring og NanoLab

De 1200 påmeldte kommer fra 24 ulike skoler, og Langeland mener den store interessen lover godt for fremtidig forskning, naturvitenskap og teknologi – selv om det er lærere som melder på grupper av elever.

Her får nemlig ungdommene mulighet til å prøve seg på en rekke aktiviteter og høre mange interessante forelesninger NTNU håper vil øke interessen for realfag.

De kan blant annet prøve seg som forskere i et fryselaboratorium, styre en ROV i et basseng med 5000 liter vann og se små superdatamaskiner i aksjon. Det blir også mulighet for å besøke NTNUs NanoLab, lage elektroniske navneskilt og å teste insekters luktesans.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.