INDUSTRI

Har femdoblet omsetningen

JUBILANTER: - Etter 25 år i bransjen har vi aldri opplevd maken til etterspørsel, sier Tore Børnick. Til høyre Birgit Pettersen.
JUBILANTER: - Etter 25 år i bransjen har vi aldri opplevd maken til etterspørsel, sier Tore Børnick. Til høyre Birgit Pettersen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
11. sep. 2008 - 10:52
Vis mer

HORTEN: – Jeg tror folk endelig har fått opp øynene for bruk av avanserte konstruksjonsverktøy. Vi har akkurat kommet tilbake fra ONS-messen i Stavanger, og jeg kan trygt si at maken til pågang fra kunder og potensielle kunder har vi ikke opplevd i de 25 årene vi har drevet med DAK, sier grunnlegger og administrerende direktør Tore Børnick.



One-stop-shop

AGS-gruppens DAK-produkter har sin basis i Autodesks programvare. Det har ikke alltid vært slik. Opprinnelig starte AGS (Avanserte Grafiske Systemer) med en minimaskinprogramvare, Medusa. men har de siste 15 årene vært en trofast Autocad- og Autodesk-leverandør.

– Vår suksess skyldes at vi også har kunnet lever ekstratjenester. Vi leverer både maskiner og programvare, opplæring og konsulenttjenester. Dessuten har vi utviklet kommunikasjonsprogram mot administrative systemer. I tillegg kan vi drifte hele systemet for kundene, sier Børnick.



Sporbarhet

Siste skudd på stammen av tilleggsprogramvare har AGS utviklet selv. Programvaren som har fått navnet Link-in er en SQL-basert database som kan koble data generert i DAK-systemene med de økonomiske planlegging-s og styringssystemene i en bedrift, de såkalt ERP-systemene (Enterprise Resource Planning) .

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Gjennom koblingen til ERP kan brukeren få full oversikt over de enkelte komponentene og deres historie, og dermed tilfredsstille de økende kravene til sporbarhet som finnes i en del industrier, blant annet oljeindustrien, sier Børnick

Kommunikasjonsprogrammet er koblet sammen med to andre programmer, BOM – it (Bill of Material – stykkliste) og Print – it. Gjennom BOM – it sjekkes om alle stykklister er navngitt og i henhold til bedriftens standardspesifikasjoner. Print – it gjør som navnet sier, skriver ut tegninger i PDF-format i de størrelser som ønskes med korrekt dokument, tegningsnummer og revisjon.



Sjekkes mot standarder

– Fordelen med disse programmene er at både enheter i stykklister og tilhørende dokumenter er nummerert og i henhold til bedriftens standarder. Endringer kan gjøres både i DAK-systemet og i de administrative systemene, forteller salgssjef Birgit Pettersen.

Hun legger til at systemet er fleksibelt og kan knyttes til flere forskjellige ERP-systemer, det være seg AP, Movex, Visma etc.

– Vi selger ikke ERP-systemer, men sørger for at vi kan kommunisere med de systemene som brukes i det norske markedet, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.