OLJE OG GASS

Han er årets vekstskaper

Leif Hamnes
3. des. 2008 - 20:19
Vis mer

Årets vinner har bidratt sterkt til at lille Harøy har gitt Norge I. P. Huse, en verdensledende aktør innen konstruksjon og produksjon av vinsjer for store havdyp.

– Dette er en stor ære både for meg og bedriften, og det er stort for hele offshorenæringa i Møre og Romsdal, sa Inge Huse da han ble kåret til regional vinner i Midt-Norge i oktober.

I Oslo konserthus fikk han i kveld hovedprisen i den nasjonale konkurransen, og blir dermed Norges representant når den internasjonale kåringen av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year finner sted i Monaco til våren.

Festforestilling

50 nasjoner deltar i den internasjonale konkurransen. Inge Huse er den syvende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.

Huse mottok utmerkelsen av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, Ernst & Young-direktør Erik Mamelund og selskapets styreleder i Erik Gudbrandsen.

I salen befant det seg om lag 1 400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og politikk.

Avanserte produkter

Det spares heller ikke på rosen i juryens begrunnelse, som legger vekt på at det på Harøy er utviklet en bedrift med nyskapende og teknisk avanserte produkter:

«Selskapets produkter er en av grunnene til at norsk offshoreindustri har en dominerende posisjon internasjonalt i dag. Vekstskaperen har etter juryens oppfatning vært dyktig til å forstå den voksende offshorebransjens behov og har vært en viktig samarbeidspartner både i Norge og utlandet for norsk leverandørindustri», skrives det i en pressemelding.

- En inspirasjon

Juryen framhever i tillegg at Inge Huse og I. P. Huse har vist at det går an å få til internasjonal suksess, og samtidig legge all produksjon til en øy i Møre og Romsdal.

– Juryen mener at Inge Huse med sin motiverende lederstil og sitt engasjement for bedriften, de ansatte og lokalsamfunnet er en verdig vinner, avsluttes det i begrunnelsen.

Juryen:

- Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)

- Gunn Ovesen, adm. dir. Innovasjon Norge

- Trond Bjørnøy, partner Norvestor Equity

- Elin Ørjasæter, forfatter og bedriftsrådgiver

- Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice

- Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship. Vant kåringen i 2002

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.