KRAFT

Haga har ikke tid til kraftbransjen

Ole K. Helgesen
14. mai 2008 - 07:16

Energibedriftenes Landsforening ønsker å diskutere satsingen på fornybar energi med ministeren.

-Vi har flere ganger prøvd å få et møte med Åslaug Haga, men det virker ikke som om hun er interessert i å treffe oss. Nå har vi gitt opp. Vi ønsker ikke å snakke med noen som ikke vil møte oss, sier EBL-direktør Steinar Bysveen.

Er det ikke problematisk at olje- og energiministeren ikke vil møte energibedriftenes bransjeorganisasjon? – Det ønsker jeg egentlig ikke å kommentere. Hun disponerer sin egen tid, sier Bysveen.



–Trenger en plan

EBL organiserer 260 energibedrifter som produserer, transporterer og selger kraft. Medlemmene står for 99 prosent av all kraftproduksjon i Norge. Organisasjonen etterlyser en helhetlig energiplan, og ønsker å presentere sine synspunkter for statsråden.

– Vi trenger mer kunnskap for å kunne sette de rette målene og få på plass nødvendige rammevilkårene. Foreløpig er vi bare på visjonsstadiet, sier EBL-direktøren. Han mener det er umulig å oppnå regjeringens ambisjoner om fornybar energi hvis man ikke får bedre oversikt over de barrierene som finnes. Blant annet kan kapasitetsproblemer i strømnettet skape store problemer for fremtidige utbygginger.



–Får møte embetsverket

Hagas politiske rådgiver, Geir Pollestad, sier til Teknisk Ukeblad at de ikke ønsker å gå inn i en offentlig debatt med EBL om hvordan statsråden mener det er klokest å bruke sin egen tid. – Jeg kan kun mene det er et møte som vi ikke har fått til med statsråden, og da fordi vi oppfattet det dit hen at EBL kun var interessert i møte med statsråden. Det ble avholdt et møte med vårt embetsverk. Og EBL vil selvfølgelig få møter med øvrig politisk ledelse når de måtte ønske, sier Pollestad.



Stor organisasjon

Pollestad er enig i at EBL er en viktig organisasjon. EBLs medlemsbedrifter har 14 000 ansatte, og hadde i 2007 en omsetning til sluttbrukere på rundt 75 milliarder kroner. Kraftbransjen er den største enkeltbransjen i fastlands-Norge, og har en investert realkapital på 200 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.