MOBIL

Hack forbedrer Sensation-kameraet

Klar kvalitetsforskjell på videoer og bilder med modifisert kameraprogramvare.

21. mars 2012 - 18:00

Mange Android-brukere velger å roote telefonen sin for å få utvidet kontroll over både programvaren og maskinvaren i telefonen sin. Og et spesifikt eksempel på hva du kan oppnå her kommer fra XDA-Developers-brukeren NODO-GT, som har snekret på kameraprogramvaren i HTC Sensation og gitt ut HQ Sensation Camera for ICS. 

LES OGSÅ: Nå kan du låse opp HTC Sensation

Minsker kompresjonen

HQ Camera for ICS kan installeres på Sensation-modeller med er kort fortalt en mod som minsker kompresjonen som vanligvis gjøres av kameraprogramvaren i telefonen.

For eksempel er den originale maksgrensen for stillbilder satt til 2 MB. Etter modifiseringen er det ikke lenger noen maksgrense, så du får ut så godt som alle detaljene kamerakomponentene er i stand til å fange opp.

Mens de aller første versjonene var stillbildesentrert er det videofunksjonaliteten som har fått gjennomgå i de nyeste versjonene av modden (v.1.1 og nyere). Her har bitraten på 1080p-video blitt doblet fra 10 mbps til 20 mbps. 

Ulempene

Nå er det ikke slik at mobilprodusentene legger inn disse sperrene bare for moro skyld - det er gjort for å gi filene en håndterlig størrelse.

Selv med originalvideoen skal det ikke lange filmsnutten til før du lander på mange hundre MB, og når stillbilder med mange detaljer fort kan komme opp i over 5 MB får du fort behov for et nytt minnekort (som heldigvis ikke koster store summene i dag).

I tillegg til at du fort kan få kapasitetsproblemer vil det også ta lenger tid å skrive bildefilene til minnekortet eller internminnet i telefonene, noe som gir økt nedetid mellom eksponeringene dine.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det stopper ikke moddegjengen fra å videreutvikle konseptet - neste mål er å doble 1080p-bitraten enda en gang, slik at du altså lander på 40 mbps.

Mer info om HQ Camera for ICS finner du hos XDA-Developers. Der finner du også sammenligningsbilder tatt før og etter modifikasjonen. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.