ARKIVNYHETER

Grenland Group med stor kontrakt til Angola

Anders J. Steensen
18. nov. 2010 - 08:38

Grenland Group ASA har inngått en avtale med koreanske DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co.) om levering av et Minox deoksygeneringssystem til Clov FPSO.



Fjerner oksygen

Clov-feltet utenfor kysten av Angola opereres av det franske oljeselskapet Total. Minox systemet som skal leveres, vil ha en kapasitet på å behandle 280.000 fat sjøvann per døgn. Vannet skal brukes til vanninjeksjon.

Oksygenet fjernes fra vannet for å hindre bakterivekst og korrosjon som kan stoppe oljeproduksjonen.



60 millioner kroner

Anlegget skal leveres i begynnelsen av 2012. Enheten skal bygges i Korea, men alt ingeniørarbeid, design og prosjektledelse skal gjøres fra Grenland Groups avdeling på Notodden. Forventet kontraktsverdi for Grenland Group vil være i overkant av 60 millioner kroner.



Økt etterspørsel

Dette er det første Minox systemet som vil bli operert av Total, og leveransen understreker den positive trend som Minox opplever for tiden. Direktør i Grenland Group Solutions, Frank T. Ellingsen, er svært fornøyd med å ha inngått denne kontrakten og ser flere muligheter for samarbeid og kontrakter med DSME.



Ingen kjemikalier

Ifølge Salgs- og Markedsjef for Minox, Hans Evald Henriksen, opplever man en økt interesse for Minox systemet i både eksisterende og nye markeder. Minox er en effektiv og pålitelig måte for å fjerne oksygen fra sjøvann som skal brukes til vanninjeksjon i gass- og oljefelt. I tillegg er Minox en miljøvennlig prosess som krever lite plass og vekt. Det unike med prosessen er at man oppnår svært lave nivåer for oksygen, dette helt uten bruk av kjemikalier.

Hittil er omkring 30 Minox systemer levert til Nordsjøen, Mexicogulfen, Brasil, Vest-Afrika og Asia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.