IT

Gratisuniversitetet vender tilbake

LØP OG SØK: Microsoft Norges Kine Ellefsen og Leiv Thomas Sandnes har 65 faste jobber med inkludert gratis videreutdanning å dele ut.
LØP OG SØK: Microsoft Norges Kine Ellefsen og Leiv Thomas Sandnes har 65 faste jobber med inkludert gratis videreutdanning å dele ut. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
25. feb. 2011 - 10:47

– Etterspørselen er ekstrem, det er til enhver tid rundt 3-400 ledige konsulentstillinger innen Sharepoint alene der ute. Med dette grepet greier vi i det minste å fylle på med 65 årlig, forklarer Sharepoint-ekspert Leiv Thomas Sandnes i Microsoft Norge.

Etter en periodes finanskrisepause er tiden utvilsomt tilbake for skamløs smisking med landets lyseste nyutdannede it-hoder.

Les også: It-studentene «alle» vil ha

Kamp om sommerjobbene

Gratis videreutdanning og jobb

Det såkalte «Microsoft University» (MU) er i denne sammenhengen blant de mer oppsiktsvekkende tilbudene som varsler comeback etter en 2009/2010-pause (oppsto første gang i 2007).

Er du nyutdannet (eller har jobbet mindre enn to år etter endt utdanning), kan du altså søke innen 1. mars og bli en av de 65 som går rett fra skolebenken til

  • Videreutdanning innen fagområdene Sharepoint, ERP, .NET, Infrastruktur eller Business Intelligence.
  • Personlig sertifisering innen fagområdet du velger.
Rein business

– Sertifiseringskurs koster penger. Jeg går ut fra at dette ikke kommer bare av ønske om å drive selskapsfilantropi?

– Nei, dette er business og noe som faktisk gir fordeler for alle. Våre partnere må si nei til oppdrag på grunn av mangel på folk, noe som jo er potensiellle inntekter tapt for oss. Det er rein makroøkonomi, sier Sandnes.

Et spleiselag mellom Microsoft og partnerne resulterer altså i at studenter starter på kurs på sin første dag i den nye, faste jobben.

– Må tilbudet være på dette nivået for å lokke til seg hodene nå til dags?

– Vel, vi ser jo at mange rekrutterer de beste masterstudentene allerede på fjerdeåret. Det er ikke tvil om at konkurransesituasjonen er spiss, sier Sandnes.

Kan velge og vrake

Microsoft-kollega Kine Ellefsen forklarer at én søknad til MU i realiteten betyr 16 jobbsøknader hos partnerne, som blant andre omfatter Capgemini, Steria, Avanade (Accenture) og Logica – for å nevne noen.

– Kan de 16 partnerne havne i «budkrig» om de beste studentene eller søkerne?

– I prinsippet ja, lønnsnivå er heller ikke vår sak å legge oss opp i. Men erfaringsmessig er det jobbens innhold og ikke de rene pengene som blir avgjørende for studentene. Lønnsgaloppen er ikke så ille, men det er helt klart et element av karriereshopping, sier Ellefsen.

Ikke nok erfarne

Og slik må det bare være – i en situasjon der bedriftene alle etterspør «erfarne Sharepoint-spesialister» på et nivå høyt over det konsulentbedriftene evner å levere, forklarer Leiv Thomas Sandnes.

– Det finnes så og si ingen ledige erfarne Sharepoint-folk der ute. Da må vi gå på studentene, sier han.

– Alle vinner, sier du?

– Studentene synes selvfølgelig dette er topp. Vi vinner på det gjennom økt bruk av våre produkter, og for våre partnere er det stordriftsfordeler både når det gjelder rekruttering og ikke minst kostnadene til sertifisering av sine ansatte. Så ja alle vinner, smiler Sandnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.