OLJE OG GASS

– Goliat blir seks måneder forsinket

Goliat-prosjektet skal være ytterligere seks måneder forsinket, ifølge Offshore.no.
Goliat-prosjektet skal være ytterligere seks måneder forsinket, ifølge Offshore.no. Bilde: Eni Norge
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
25. mars 2014 - 09:38
Vis mer

Det store pionerprosjektet i Barentshavet, Goliat, skal ifølge bransjenettstedet Offshore.no være forsinket med ytterligere seks måneder. Dette forteller anonyme kilder.

Dette vil i så fall si at den planlagte produksjonsstarten i fjerde kvartal 2014 henger i en tynn tråd.

Ifølge Offshore.no skal Hyundai ha informert sine ansatte om at avreisen for Goliat blir utsatt med seks måneder og kontraktene for de innleide konsulentene blir forlenget med seks måneder.

Les også: Aibel-direktør lei av norsk Asia-sutring

«Svak produktivitet»

Så sent som 18. desember fortalte Eni norske myndigheter at de sliter med «svak produktivitet og lav ukentlig fremgang» i konstruksjonsarbeidet.

Også kilder Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med, har sagt at både Goliat og flere prosjekter under bygging i Sør-Korea – deriblant Valemon – er et halvt års tid forsinket.

Operatør for Goliat, Eni Norge, holder dog fast på at planen for Goliat fortsatt står ved lag, og at man forventer produksjonsstart mot slutten av 2014.

– Havner i skyggen

En av kildene Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med, sier at en sprekk Valemon-prosjektet ikke vil være i nærheten av Goliat-sprekken.

– Sprekken på Valemon blir ganske stor, men det vil komme fullstendig i skyggen av røyken etter den bomben som snart går av i Ulsan, sier kilden, med henvisning til Goliat, som bygges på Hyundai-verftet i den sør-koreanske byen.

Goliat-prosjektet er allerede forsinket med ett år, og har hatt en budsjettsprekk på over syv milliarder kroner. Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at Eni for øyeblikket er inne i ferdigstillingsfasen, en fase Petroleumstilsynet i flere år har advart mot.

Valemon: Statoils «store Korea-test» kommer seg ikke av gårde i mars likevel

Skal dra i mai

Ptil bekreftet at det har kommet signaler som tyder på at det har vært ønsker om å ferdigstille FPSO-en offshore, noe Ptil er svært opptatt av å unngå.

– Vi er opptatt av at innretningen bør ferdigstilles ved land, og ved et verft. Vi vil påvirke så langt som mulig til det, for å unngå en ferdigstilling offshore, sa informasjonssjef Inger Anda til Teknisk Ukeblad tidligere i år.

Goliat-flyteren skal etter planen dra fra verftet i Sør-Korea 15. mai.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Dette kan true Goliat-levering i mai

– Derfor vil oljeprisen synke

Statoil bytter ikke «skitten» Gina Krog-turbin  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.