KARRIERE

– Gleder meg til å begynne

VELKOMMEN: Kolleger i redaksjonen ønsker Maria Amelie velkommen. Fra venstre Dag Yngve Dahle, Mona Sprenger,  Mona Strande, Maria Amelie, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke  Nilsen.
VELKOMMEN: Kolleger i redaksjonen ønsker Maria Amelie velkommen. Fra venstre Dag Yngve Dahle, Mona Sprenger, Mona Strande, Maria Amelie, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke Nilsen. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
18. jan. 2011 - 17:43

– Jeg dro først en tur hjemom, så rett hit, forteller Maria Amelie (25). Allerede fredag 14. januar, mens hun fortsatt satt på Trandum, ble hun tilbudt jobb som journalist i Teknisk Ukeblad. Hun takket øyeblikkelig ja til tilbudet.

Det er fortsatt uklart hvor raskt hun kan begynne som journalist i Teknisk Ukeblad. Idet dette skrives er det hektisk møtevirksomhet i flere departementer og i regjeringen. Selv er hun pålagt meldeplikt med bagasje. Likevel er troen stor på at det vil finnes en løsning.

– Jeg har lest Teknisk Ukeblad gjennom hele studietiden, og jeg gleder meg til å begynne som journalist, sier hun.

Ressurs

– For redaksjonen i TU vil Maria forhåpentlig bli en ressurs. Hun har master fra NTNU i faget teknologi, vitenskap og samfunn. Hennes oppgave handlet blant annet om hvordan Statoil har tatt i bruk videokonferanser og effekten av slike, sier Tormod Haugstad, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad.

BESØK: Fra venstre ansvarlig redaktør Tormod Haugstad, administrerende direktør Jan Moberg og Maria Amelie.
– For redaksjonen i TU vil Maria forhåpentlig bli en ressurs. Hun har master fra NTNU i faget teknologi, vitenskap og samfunn. Hennes oppgave handlet blant annet om hvordan Statoil har tatt i bruk videokonferanser og effekten av slike, sier Tormod Haugstad, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. BESØK: Fra venstre ansvarlig redaktør Tormod Haugstad, administrerende direktør Jan Moberg og Maria Amelie. Joachim Seehusen

– Gjennom sin virksomhet som frilanser og forfatter har hun vist at hun er både kunnskapsrik og flink til å skrive. Svært verdifullt for TU vil det også være å få en medarbeider som kan russisk. Innen flere av våre bransjer har vi behov for å følge med i russiske kilder.

– Dette er en vanskelig sak, vi avventer nå myndighetenes behandling, men håper å finne henne som ansatt hos oss så fort som mulig, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media AS.

Oppmerksomhet

Teknisk Ukeblad har fått mange reaksjoner på valget om å tilby Amelie en stilling som journalist. De varierer fra kraftig ros til sterk kritikk.

– Vi skjønte at ansettelsen kunne oppfattes som kontroversiell, men vi tok sjansen på å ansette henne fordi vi mener hun har unike kvaliteter, sier Moberg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les flere nyheter fra Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.