ARBEIDSLIV

Fortørnet over statsbudsjettforslag

18. okt. 2001 - 18:29

Nysterud er så fortørnet over budsjettet at han ikke gidder å kommentere det med mer enn følgende passus: – Nok en oppfordring til norsk industri om å investere ute – ikke hjemme.

Håper på Bondevik

TBL-sjefen håper den nye regjeringen vil rette opp i misforholdene han mener Arbeiderpartiet bidrar med for norsk industris konkurranseevne. Regjeringen følger heller ikke opp tidligere lovnader om å kutte investeringsavgiften.

Etter at industrien fikk en smell i milliardklassen da avskrivingssatsene ble endret i fjor, ba Stortinget om en revurdering i år. Ifølge TBL sier regjeringen at det er foretatt en analyse.

Men hva slags analyse kan det være, når åpenbar dokumentasjon av negative effekter innenlands og rammebetingelser i andre land sees bort fra, spør Nysterud i en pressemelding.

Dårlig avskriving

Sverige og flere konkurrentland har avskrivingssatser på 30-25 prosent . I Norge er denne satsen 15 prosent etter fjorårets vedtak.

Det er fristende å spørre seg om hvilken identitet og troverdighet en regjering utgått fra Arbeiderpartiet vil ha, når helt grunnleggende spørsmål for norsk industriutvikling og konkurranseevne håndteres på denne måten. Jeg venter en full vurdering av avskrivingssatsene fra den nye regjeringen, sier Nysterud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.