OLJE OG GASS

Første møte mellom oljesjefene

FORTSATT AVSTAND: Beileren Noreco ved administrerende direktør  Scott Kerr og en mulig brudgom Diderik Schnitler utelukker ikke nærmere kontakt, men foreløpig holder de en armlengdes avstand fra hverandre. - Det tar tid dersom vi skal danse sammen, og jeg kan verken danse eler synge, sier Scott Kerr.
FORTSATT AVSTAND: Beileren Noreco ved administrerende direktør Scott Kerr og en mulig brudgom Diderik Schnitler utelukker ikke nærmere kontakt, men foreløpig holder de en armlengdes avstand fra hverandre. - Det tar tid dersom vi skal danse sammen, og jeg kan verken danse eler synge, sier Scott Kerr. Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
26. mars 2009 - 15:43

Scott Kerr understreker at han ikke kan si noe om fusjonsplaner, men at det må overlates til styret i Noreco.

Diderik Schnitler bekrefter at det har vært kontakt mellom han og styreformann i Noreco, Lars Takla.

– Men jeg kan ikke si at vi er modne for å fusjonere nå. Vi vil holde kontakten og utelukker ikke at det kan bli en fusjon mellom oss og Noreco på sikt, sier Schnitler



Industrielt riktig

Han presiserer at skal to selskaper fusjonere så må det bli for å kunne danne en reell konkurrent til StatoilHydro, som i dag dominerer markedet, med sitt tilnærmede monopol.

– Skal vi få mangfold på sokkelen må flere få operatøroppgaver for felt i produksjon. Da må vi være sterke nok til å danne et alternativ. En fusjon bør gjennomføres på et industrielt grunnlag slik at en pluss en blir tre, og ikke kun styrker den finansielle posisjonen til et selskap, sier Schnitler.



Attraktiv ungkar

Både Kerr og Schnitler ser behovet for en konsolidering på norsk sokkel skal den bringes videre.

– Jeg håper at Diderik Schnitler bestemmer seg raskt for å fusjonere med oss. Jeg ser to forskjellige muligheter. Det ene er å fusjonere med andre selskaper. Det andre er å inngå allianser slik at vi kan få muskler nok til å bringe ressurser fra funn til produksjon.

– Per i dag er vi veldig fornøyd med situasjonen. Vi har store letearealer, vi har dyktige medarbeidere og vi har mange operatøroppgaver. Vi mener derfor at vi er den mest attraktive ungkaren på sokkel. Derfor vil vi bruke tid for å finne fram til de beste løsningene, sier Schnitler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.