OLJE OG GASS

Første kontrakt i Kina

FØRSTE KONTRAKT: Konsernsjef Terje Uthus kan fornøyd konstatere at den første kontrakten ved det nyåpnede  kinakontoret er på plass.
FØRSTE KONTRAKT: Konsernsjef Terje Uthus kan fornøyd konstatere at den første kontrakten ved det nyåpnede kinakontoret er på plass. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
11. juni 2008 - 22:11

– Dette er et gjennombrudd for oss i Kina, sier Terje Uthus. Feltet som skal utredes er et av Kinas eldste oljefelt, Liuhua 1-11. Oppdraget er gitt av China National Offshore Oil Corporation, CNOOC.



5 millioner

Kontrakten har en verdi av rundt 5 millioner kroner. Studien omfatter om den halvt nedsenkbare plattformen på feltet kan oppgraderes offshore, eller om dette må gjøres onshore.

Uthus mener at Grenland Group vil være godt posisjonert for nye kontrakter i dette prosjektet.

– Vi har nå kommet et viktig skritt i Kina, og håper å kunne få flere oppdrag både for CNOOC og andre selskaper i landet, sier Uthus.



Kontor lokalt

Grenland Group etablerte seg i Kina med eget kontor i Shanghai i januar 2008, og er i ferd med å bygge opp en egen ingeniørstab der.

Grenland Group inngikk i den forbindelse et strategisk samarbeid med verftet Jiangsu Rongsheng Heavy Industries og finansieringsselskapet XAC.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.