KARRIERE

Flyr inn 250 studenter fra hele landet

GÅR BREDT UT: OTD Young Professionals har blant annet fokusert på faglig input, innblikk i næringen, sommerjobber og faste ansettelser. Fra venstre: Bernt Andre Lorentsen, Kim Sørensen, Lars-Jørgen Solvi, Nils Oscar Njå, Petter Våge.
GÅR BREDT UT: OTD Young Professionals har blant annet fokusert på faglig input, innblikk i næringen, sommerjobber og faste ansettelser. Fra venstre: Bernt Andre Lorentsen, Kim Sørensen, Lars-Jørgen Solvi, Nils Oscar Njå, Petter Våge. Bilde: Maria Amelie
Maria Amelie
7. okt. 2011 - 07:52

– Av de 600 studenter som skal være med på messen, blir 250 studenter flydd inn fra hele landet. Det er første gang så mange studenter deltar på (OTD), sier Lars Jørgen Solvi i studentforeningen for petroleumsingeniører (SPE).

– 150 studenter blir i tillegg hentet med spesialchartret båt fra Stord, Bergen og Haugesund, tilføyer Solvi.



Vellykket bybytte

Offshore Technology Days (OTD) er en årlig olje-, gass- og energimesse med ca. 20 000 besøkende hvert år. Den har tidligere vært arrangert i Bergen. I år er første gang det skjer i Stavanger. Nytt sted for messen og hett arbeidsmarked har ført til at antallet deltakende bedrifter har økt med 52 prosent.

Studentforeningen ved Universitet i Stavanger (UiS) har tatt på seg ansvaret for omfattende studentarrangement på messen. De har jobbet frivillig siden februar med å gjøre OTD Young Professionals til et annerledes rekrutteringsarena enn Karrieredager.

– Man kan studere i tre år og allikevel ikke ha et konkret begrep om hvordan det blir i arbeidslivet. Samtidig merker vi at mange bedrifter satser hardt på rekruttering. Derfor synes vi det er viktig at studenter får et godt overblikk før de blir ferdig med utdannelsen. På messen tilbyr vi ni fagseminarer for studenter og næringslivet, hvor folk kan lære mye og utveksle erfaringer, sier Kim Sørensen, ansvarlig for fagseminarer.



Rekrutteringsarena

SPE har fått frie tøyler og tillit fra arrangørene til å utforme opplegget slik at det passer både studenter og besøkende bedrifter. Et av hovedønskene var å lage et sted med mulighet for en uformell prat.

– På karrieredagene er bedrifter veldig knyttet til stands. Napper du til deg en twist fra en stand, må du bli stående og prate en stund for den. Vi kommer til å ha et eget område, kalt Recruitment Lounge, hvor studenter og representanter fra næringslivet kan mingle i en avslappet stemning. Man kan senke skuldrene, snakke med medstudenter og bedrifter, sier koordineringsansvarlig Petter Våge.

Studenter som deltar på messen studerer ulike ingeniørfag som geologi, maskin, petroleum. Noen har også bakgrunn fra jus og økonomi.



Mangler 2950 ingeniører

I årets bedriftsundersøkelse gjennomført av NAV våren 2011 svarer 24 prosent av bedrifter at de har rekrutteringsproblemer, mens 11 prosent mener at de har alvorlige rekrutteringsproblemer. Det er spesielt behov for flere geologer, geofysikere og sivilingeniører i elektronikk og tele.

Til sammen er det mangel på 2950 ingeniører i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.