KARRIERE

Flere unge vil jobbe i Sweco

Dag Yngve Dahle
4. mai 2011 - 09:07
Vis mer

Universum Communications årlige undersøkelse av hvor unge arbeidstakere helst vil jobbe viser at flere typiske ingeniørselskaper stiger i anseelse blant de unge.

Sweco var på 10. plass ingeniørstudentene i fjor. I år har selskapet steget markant, og tar en pen 3. plass. 12,7 prosent av de spurte studentene foretrekker Sweco.

Her vil verdens unge jobbe

Resultater

Selskapet har de siste årene satset mye på å rekruttere studenter og nyutdannede, og dette ser ut til å ha båret frukter.

Rambøll, et annet ingeniørselskap, viser også en fin utvikling. Selskapet var i fjor den 8. mest populære arbeidsplassen. I år er Rambøll å finne på en fin 4. plass, altså plassen bak Sweco. 11,5 prosent vil helst jobbe i Rambøll.

Kongsberg Gruppen er også en klatrer. De forflytter seg fra 12 til 5. plass fra i fjor til i år. Multiconsult kan også skilte med vekst. De forflytter seg fra 9. plass i fjor til 6. plass i år. 11,2 prosent vil til Multiconsult.

Flest vil jobbe for Google

En av tre

I toppen av lista er det få endringer. Statoil er tradisjonen tro drømmebedriften for ingeniørstudenter - slik det har vært i en årrekke. I år sier 31 prosent at de aller helst vil ha jobb i Statoil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Aker Solutions beholder fjorårets 2. plass, og andelen som vil dit er 25.5 prosent.

Enkelte selskaper faller i anseelse blant de unge. Det gjelder for eksempel Statkraft, som faller fra 5. til 7. plass. Det gjelder også Det Norske Veritas, som må tale et fall fra 4. til 8. plass.

Det mest oppsiktsvekkende fallet gjelder kanskje Hydro. De var å finne på 6. plass i fjor, men ender på en beskjeden 11. plass i år.

Opp og ned

Blant IT-ingeniørstudenter er det Google som topper lista, et godt stykke foran Microsoft. Norske Bekk Consulting tar 3. plassen, mens Opera er å finne på plassen bak.

Dette er de samme resultatene som i fjor.

Statoil er mest ettertraktet blant økonomistudenter. Her tar DnBNOR 2. plassen, mens McKinsey & Company følger deretter. Ifølge Dagens Næringsliv klatrer konsulentselskaper som McKinsey og Boston Consulting Group på listene. McKinsey klatrer fra 7. til 3. plass.

Statoil fortsatt på topp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.