NETTARKIV

Flere notiser

Mona Sprenger
13. mai 2008 - 13:53

Hydro satser på spansk byggeindustri

INDUSTRI: Hydro har inngått avtale om å kjøpe det privateide selskapet Alumafel, en ledende leverandør av byggsystemer i Spania. Målet er å styrke Hydros posisjon som leverandør av byggsystemer i aluminium, skriver Hydro i en pressemelding. Prisen Hydro betaler er vel 600 millioner kroner. I 2007 leverte Alumafel om lag 10.000 tonn byggsystemer. Kjøpet av Alumafel forutsetter godkjenning av spanske konkurransemyndigheter. Endelig avklaring er ventet i slutten av juni.



EU gir IKT en miljørolle

IT: Europakommisjonen vil fremme bruken av informasjons- og kommunikasjonsteknikk for å forbedre energieffektiviteten innenfor alle deler av økonomien. Dette ses på som et ledd i klimatiltakene. I starten vil det satses på bygninger, belysning og kraftnett. Kommisjonen oppfordrer IT-bransjen til både å redusere egne CO2-utslipp og til å utvikle løsninger som kan komme samfunnet til gode.



Økte byggekostnader

BYGG: Byggekostnadene for boliger steg med 0.4 prosent fra mars til april i år. Matrialkostnadene økte med 0,9 prosent i den samme perioden, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Byggekostandene for eneboliger av tre steg mest den siste måneden.



Vil byggeTAN-fabrikk

Yara International ASA og Burrup Holdings Pty Ltd har signert en intensjonsavtale om å bygge en fabrikk for teknisk ammoniumnitrat (TAN) gjennom det planlagte samarbeidsselskapet Burrup Nitrates. Den nye TAN-fabrikken skal forsyne de raskt voksende jernmalmgruvene i Pilbara-regionen i Australia. - Sterk global etterspørsel etter energi og mineraler har skapt en stram markedsbalanse for teknisk ammoniumnitrat, sier konsernsjef Thorleif Enger i Yara International ASA i en pressemelding.



MSP


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.