INDUSTRI

Får vite årsak til Vest-Tank-eksplosjon

EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank  ved Sløvåg i Gulen. Bellona vil ha gransking av alle slike tankanlegg etter storbrannen.
EKSPLOSJONSBRANN: En tank eksploderte på industriområdet til Vest Tank ved Sløvåg i Gulen. Bellona vil ha gransking av alle slike tankanlegg etter storbrannen. Bilde: Kåre Næss/Statoil
Jannicke Nilsen
24. okt. 2007 - 07:28

Det var 24. mai i år at en stor eksplosjon på Vest Tanks anlegg på Sløvåg rystet befolkningen i Gulen. Flammene etter eksplosjonen var enorme, og slukningsarbeidet pågikk i mange timer. I lang tid etterpå var befolkningen sterkt plaget av kraftig lukt fra eksplosjonsstedet, et titall personer ble syke.



Flere teorier

Bergensfirmaet Gexcon har analysert ulike teorier for hvorfor den ene tanken på Vest Tanks anlegg gikk i lufta. Om kort tid leverer firmaet sine konklusjoner.

– Når den endelige rapporten foreligger, vil vi med stor sannsynlighet kunne slå fast hvorfor tankene eksploderte, sier Tom Ivar Hansen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Hansen regner med at politiet og DSB vil innkalle til en pressekonferanse og presentere funnene i rapporten i løpet av to ukers tid. Konklusjonene blir trolig presentert på politihuset i Bergen.



– Ingen konklusjon

Men alle svarene i Vest Tank-saken blir ikke å finne i rapporten.

– Etterforskningen er ikke over med denne rapporten, vi vil ikke få noen konklusjon i forhold til skyldspørsmålet. Men rapporten vil være et vesentlig moment i den videre etterforskningen, sier hovedetterforskningsleder og lensmann ved Masfjorden lensmannskontor, Ivar Holmås.



Største i Norge

Vest Tank er et mottak for forurenset avfall fra boring i Nordsjøen, som brukt boreslam og borekaks. Firmaet driver et renseanlegg for farlig avfall fra skip og offshorevirksomhet, og kan motta opp til 175.000 kubikkmeter avfall i året.

Terminalen i Sløvåg har 14 tanker og er den største frie terminalen i Norge, med en lagringskapasitet for væske og petroleumsprodukter på 115 000 kubikkmeter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.