DATATELE

Erobrer verdens mobiltelefoner

Espen Leirset
19. jan. 2007 - 10:00
Vis mer

Nå jobber gründerne i Trondheim med å utvikle neste generasjons grafikkløsninger i mobiltelefoner.

Hektiske dager

Mobiltelefoner er i ferd med å følge i PC-ens spor. Grafikken blir så heftig at det trengs egne prosessorer for å kjøre grafikken. Gründerne i Trondheim er helt i front innen utvikling av mobil grafikk.

Etter en hektisk høst med Reodorpris samt heder og ære på TV, går de fire gründerne og 32 andre ansatte i Arm Norway (tidligere Falanx) en spennende tid i møte.

- Ekstremt spennende

- 2007 blir ekstremt spennende! sier gründer og nåværende forretningsutvikler Borgar Ljosland.

Det blir det første hele året med ny eier, etter at han og gründerkollegene solgte selskapet for rundt 170 millioner kroner til britiske Arm i sommer.

Med sitt verdensomspennende nettverk av kunder innen mobilsektoren kan Arm bringe den trønderske teknologien ut til verden.

Drømmepartner

- For halvannet år siden så vi at vi ikke hadde kapasitet til å vokse oss store nok på egen hånd. Vi begynte derfor å søke etter partnere, og Arm sto øverst på lista. Dagen da jeg skulle ringe til dem, ringte de oss etter å ha gjort samme analyse som oss. Falanx og Arm var en perfekt match! sier Ljosland overbevisende.

- Vi hadde den beste teknologien fra før, men vi måtte ut i markedet. Nå ser vi at jobben vi gjør her i Trondheim er i ferd med å implementeres i verdens mobiltelefoner, forteller Ljosland entusiastisk.

Den nye eieren er den dominerende utvikleren av arkitektur og mikroprosessorer til mobiltelefoneren i verden.

Rekrutterer tungt

Falanx-salget til Arms er et av de største industrisalgene i Trøndelag, og er nok et barn av mikroelektronikk- og datateknikkmiljøet ved NTNU. Fra dette miljøet kommer suksesser som Fast Search & Transfer, Atmel, Nordic Semiconductor og Chipcon, som Teknisk Ukeblad laget en felles reportasje på i høst.

Trondheim har lyktes i å bygge opp elektronikkmiljø som hevder seg i verdenstoppen. Nå begynner miljøet å bli så stort at det blir en klyngeeffekt av det - gründerne trekker veksler på hverandre.

Selg, selg, selg

Innen få måneder skal lokalene ved Bakke bru i Trondheim telle over 50 personer.

Fram til oppkjøpet har selskapets fokus vært teknologiutvikling. Inntil i fjor gikk derfor selskapet ikke i regnskapsmessig balanse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

- Vi har utviklet hardt i mange år. Nå er fokuset vårt salg, salg, salg! konkluderer gründeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.