En etasje i bonus

Gevinsten ble oppnådd ved å plusse på en ekstra etasje. Tidligere universitetsdirektør Tor H. Johansen er godt fornøyd med denne uvante formen for overskridelse, som først ble møtt med skepsis. Under prosjekteringsfasen nektet departementet å akseptere prisanslagene til NTNU, og de ba Statsbygg om å gi et kostnadsoverslag. Det lød på 38 millioner kroner.

Johansen forteller at auditoriet er ferdig om kort tid. – Vi har ennå ikke bestemt om den ekstra etasjen skal utstyres med skillevegger for celle-kontorer eller om den skal brukes på annen måte. Dessuten vil jeg benytte september til en grundig sjekk av AV-utstyret. All erfaring tilsier at det må gås nøye etter i sømmene.

Hemmeligheten bak innsparingen består i å legge klare rammer for hva som ønskes, bestemme kvalitet og pris i en tidlig fase og så holde på det, understreker Johansen. – Vær tro mot opplegget. Hvis ingen får anledning til å skli ut med gode ønsker, vil totalrammen holde. Da slipper vi sløsing med skattebetalernes penger, sier Johansen.

Eksterne linker:

Lukk