NETTARKIV

Dyrt UMTS-eventyr for Tele2

Finn Jakobsen
8. feb. 2002 - 17:16

Tele2 skulle i henhold til konsesjonen ha satt opp 821 stasjonspunkter og dekket til sammen 2.227.000 mennesker og 12.275 kvadratkilometer i løpet av fjoråret. Fakta er at de ennå ikke har satt opp noe utstyr i det hele tatt. De har kun tegnet kontrakter med grunneiere om rett til å bygge på til sammen 444 steder, som ville gitt en dekning på 1.600.000 mennesker, tilsvarende et areal på 1950 kvadratkilometer.

Dette er bakgrunnen for at Post- og teletilsynet anbefaler overfor Samferdselsdepartementet at Tele2 ilegges en dagbøter for å gi selskapet et sterkere incentiv til å starte utbyggingen.

- Den fullstendig manglende utbyggingen til Tele2 gjør at det kan reises tvil om selskapet i det hele tatt ønsker å bygge et UMTS-nett, heter det i rapporten fra Post- og teletilsynet. Det har likevel funnet at det på grunn av utenforliggende årsaker ville være for drastisk å trekke konsesjonen tilbake.

Heller ikke Telenor og NetCom har oppfylt alle kravene i konsesjonen. For Telenor sin del er avviket i forhold til konsesjonskravet relativt lite. NetCom har et større avvik, men har samtidig gjort det som det kan forventes at de kunne gjennomføre.

Post- og teletilsynet anbefaler samtidig at ledige UMTS-frekvenser tildeles så raskt som mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.