MOBIL

Dette SIM-kortet knekker utenlandsprisene

Sender samtalene dine på billigtur.

22. mai 2012 - 13:58

Dersom du har for vane å ringe til utlandet, og ikke bruker en internettbasert løsning som Skype eller Viber, vet du at dette fort kan merkes på mobilregningen din. Og her har danske Interfone sett et marked.



Selskapet har utviklet en chip som legges utenpå det vanlige SIM-kortet ditt. Denne chip-en registrerer når du ringer et utenlandsnummer, og viderekobler deg deretter til Interfones aksessnummer i Norge. Herfra rutes samtalen videre via internett frem til du til slutt kommer frem til den du ringer.

Til Norge på torsdag

Interfone er allerede godt i gang i Danmark, der de blant annet er oppført med Telekæden som forhandler. Fra og med torsdag blir tjenesten gjort tilgjengelig i Norge. Her til lands er det Jan Gunnar Næss og Morten Ove  Nilssen som sitter ved roret, og kan melde om stor interesse.



- Vi er i samtaler med flere aktører som er interessert i å bli forhandlere, både store og små, sier Nilssen til Mobili.



Hvordan fungerer tjenesten, vil man fortsatt bli oppringt på eget nummer?



- Dette er selve kjernen. Du bruker telefonen din helt som før. Her er det ingen apper, Skype, Viber eller lignende. Du ringer helt som før og mottar samtaler helt som før - det er ingen endring i brukermønster, og du trenger ikke å foreta deg noe spesielt. Det er nettopp det at du må foreta deg noe spesielt med apper som Skype som gjør at disse tjenestene ikke konkurrerer med utenlandstrafikk nå på en slik måte at operatørene kutter prisene.



Hvordan velger man mellom utenlandssamtaler via dette systemet og den vanlige operatøren?



- Det går automatisk. Utenlandssamtaler går via Interfone. Men, du kan slå av Interfone med noen kjappe tastetrykk, og dermed velge å bruke operatøren. Poenget er at det går automatisk - ingen endring i brukermønster.



Hvordan blir man kunde - dere har ikke noen norsk hjemmeside?



- Hjemmesiden kommer opp når tjenesten lanseres på torsdag. Herfra blir det mulig å kjøpe forhåndsbetalte abonnement. Vi kommer også til å tilby fakturabaserte abonnement gjennom forhandlere, og vi snakker med flere interesserte aktører her.



Hva koster det?



- Du betaler et engangsbeløp på 375 kroner for selve chippen, og betaler ellers for utenlandstrafikken fra Interfone, som er vesentlig billigere enn å ringe på vanlig måte.



Hvor billig snakker vi om?



- Det kommer helt an på hvor du ringer. Det koster for eksempel ni øre per minutt til Sverige, 49 øre til USA og 49 øre til Pakistan, men det er klart at det noen steder også vil være dyrere enn dette. Men billigere enn å ringe på vanlig måte vil det mest sannsynlig bli uansett.



Er datatrafikk og tekstmeldinger en del av tjenesten?



- Det fungerer bare for tale nå.

LES OGSÅ:

Med denne appen ringer du gratis

Abonnementene for deg som bruker datatrafikk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.