IKT

Designpris til arkitekt

Tore Stensvold
9. mai 2005 - 10:39

Prisen ble delt ut under Kioskcom.com, verdens største messe for internett og informasjonsterminaler i Las Vegas.

Terminalen Vision gir ikke bare tilgang til internett, men også IP-telefoni.

Messen blir avholdt hvert år og tiltrekker seg alt av store og små bedrifter fra hele verden, som produserer, selger eller skal skaffe seg internett- og informasjonsterminaler/ kiosker.

NIT har siden 2002 utviklet og plassert ut stående internett- og informasjonsterminaler i det norske markedet på flyplasser, jernbanestasjoner, hoteller, ferger, kjøpesentre, sykehus, kafeer og kiosker.

Designer suksess

For to år siden engasjerte selskapet sivilarkitekten Petter Andreas Larsen til å designe en helt ny kiosk for veggmontasje. Det er denne som nå har vunnet en pris.

Vision konkurrerte mot 128 utstillere fra hele verden og slo blant annet kjemper som Simens Nixdorf/ Wincor Nixdorf og IBM på målstreken.

Flere og flere

Ifølge den prisbelønte arkitekten er markedet for denne typen terminaler i kraftig vekst.

- Bill Gates har uttalt om denne bransjen at det i løpet av de neste årene vil eksistere flere internett kiosker i verden enn det noen sinne har eksistert telefonkiosker, sier Larsen.

Billig

Terminalen Vision, som i tillegg til internett-tilgang også tilbyr IP-telefoni, skal hjelpe telecomselskaper i verdensmarkedet med å snu den synkende bruken av dagens offentlige telefonkiosker ved å tilby rimelige telefonsamtaler og tilgang til internett, e-post, chatte tjenester, nyheter, sms, spill og konkurranser.

Petter Andreas Larsen er utdannet sivilarkitekt fra arkitekthøgskolen i Oslo og har vunnet flere arkitektkonkurranser med tidligere samarbeidspartnere. Han arbeider i dag som selvstendig arkitekt og industri designer i selskapet PA Larsen.

Designprisen for fremragende design fra Kioskcom.com vil gi NIT en flying start på selskapets eksportsatsing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.