OLJE OG GASS

Designpris på dypt vann

SENSOR: Denne dypvanssensoren fra Seabed Geophysical  i Trondheim kan brukes ned til havdyp på 3.000 meter. Sensoren CASE Ayss er utviklet blant annet med hjelp fra designere. Ifølge Seabed Geophysics har de fått et funksjonelt og pent produkt der det er enkelt å bytte ut batterier og deler uten å demontere enheten.
SENSOR: Denne dypvanssensoren fra Seabed Geophysical i Trondheim kan brukes ned til havdyp på 3.000 meter. Sensoren CASE Ayss er utviklet blant annet med hjelp fra designere. Ifølge Seabed Geophysics har de fått et funksjonelt og pent produkt der det er enkelt å bytte ut batterier og deler uten å demontere enheten. Bilde: Seabed Geophysical
Tore Stensvold
27. feb. 2009 - 10:45

Trondheimsbedriften SeaBed Geophysical la stor vekt på design i tillegg til funksjonalitet og pris da de utviklet sin sensor CASE Abyss.

Det kan de bli prisbelønnet for.

Nytenkning

Produktet er en seismisk sensor for geofysisk kartlegging på store havdyp, helt ned mot 3.000 meter.

Da SeaBed Geophysical skulle utvikle en ny generasjon sensor, gikk de tilbake til tegnebrettet og begynte på nytt framfor å fortsette utviklingen på det gamle produktet.

De hyret også inn designbyrået Abyssus Marine.

Pen og billig

Resultatet ble CASE Abyss, hvor produksjonskostnaden per enhet er halvert i forhold til tilsvarende løsninger, samtidig som CASE Abyss også er mindre og skal være lettere å håndtere og stable.

Et funksjonelt design gjør det også enklere når batteri skal byttes eller deler skiftes ut.

Ifølge SeaBed Geophysical går det også raskere å hente ut data fra enhetene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Huskes

CASE Abyss er bare en del av et større produkt, nemlig seismiske data for oljeselskaper. Men det kan være en fordel å ha med seg et fysisk objekt når salgsframstøt skal gjøres.

– Mens vi tidligere måtte bruke mye tid og krefter på å skaffe nye oppdrag, står jobbene nå i kø for oss. Vi blir husket når vi tar med oss CASE Abyss på møter, sier Fredrik Næs, avdelingsleder i Trondheim.

Dobler antall

SeaBed Geophysical har allerede produsert 500 enheter av CASE Abyss, og de fleste enhetene er til enhver tid ute på oppdrag.

Nå vurderer selskapet å produsere ytterligere 500 enheter for å møte framtidige oppdrag, ifølge en pressemelding.



SeaBed Geophysical har sitt utspring fra miljøet rundt Statoil-forskningssenteret på Rotvoll, og teller i dag 20 ansatte.

I 2006 ble selskapet kjøpt opp av SeaBird-konsernet, noe som ble avgjørende for industrialiseringen av CASE Abyss.





Tre priskandidater

Norsk Designråds Hederspris deles ut 11. mars.

CASE Abyss og de andre nominerte kan sees utstilt på DogA (Design- og Arkitektursenteret) i Oslo fram til prisutdelingen.

De tre andre nominerte i denne klassen er Øyafestivalen og Jensen Møbler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.