DATATELE

Dataforhandlere tatt for nettsvindel

STRAFFBART: Stadig tar sjanser når det gjelder å bruke ulovlig programvare. Denne gangen var det forhandlere det gikk ut over, men BSA har også tatt privatpersoner som benytter slik programvare.
STRAFFBART: Stadig tar sjanser når det gjelder å bruke ulovlig programvare. Denne gangen var det forhandlere det gikk ut over, men BSA har også tatt privatpersoner som benytter slik programvare. Bilde: COLORBOX/FRANCOIS DESTOC
Trond Heggelund
2. mai 2007 - 11:09
Vis mer

De fem siktede holder til i Storbritannia, Østerrike og Tyskland og USA.

Pågripelsen skjedde etter at kunder hadde fattet mistanke om snusk på grunn av lave priser og forfalskede produkter.

Bakmenn

Organisasjonen Business Software Alliance (BSA), som jobber for bekjempelse av ulovlig kopiert programvare, står bak aksjonen.

– Med den eksplosive økningen av internettbruk og netthandel, følger dessverre også en økning i antall forbrukere som blir utsatt for nettsvindel, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge og leder for IKT-Norge.

Norge

Også i Norge har det siste året sett resultatet av konkrete aksjoner mot ulovlig distribusjon av programvare.

En forhandler i Drammens-området måtte betale 177 000 kroner i erstatning for piratkopiering etter å ha solgt PC-er med ulisensiert programvare. Av all programvare i Norge er 32 prosent piratkopiert. Problemet viser seg å være størst i bedrifter med mellom 5 og 50 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.