T2

Canons høstkolleksjon

Dag Yngve Dahle
20. aug. 2007 - 15:17

Canon 40D erstatter 30D, og blir nå selskapets storsatsing i mellomklassen for halvprofesjonelle og avanserte amatørfotografer.

Nye funksjoner

Det var med 10D Canon åpnet ballet for noen år siden. Selskapet og fulgte opp med 20D og 30D.

Som forgjengerne har 40D en CMOS-bildebrikke i APS-størrelse, noe som gir 1,6 større zoomeffekt for alle objektiver. Kameraet har altså ikke sensor i fullformat, slik det dyrere og mer avanserte Canon 5D har.

Bildebrikken har en oppløsning på 10,1 megapiksler, og kameraet kan eksponere og lagre imponerende 6,5 bilder i sekunder.

Den største forskjellen i forhold til tidligere modeller er at LCD-skjermen kan vise motivet før bildet er tatt. En slik funksjon har man hittil kun hatt i kompakte digitalkameraer, og ikke i digitale speilreflekser.

Kameraet har også automatisk sensorrens, og nipunkters autofokussystem. Det skal i tillegg være mer robust og værbestandig enn forgjengerne.

Veiledende pris er rundt 13.500 kroner.

Billig og dyrt

Canon slipper også proffkameraet Canon EOS 1Ds Mark III.

Dette kameraet har heftige 21,1 megapikslers selvrensende bildesensor i fullformat, 45-punkters autofokus, en hastighet på opptil fem bilder per sekund og en pris på cirka 74.000 kroner.

Canon PowerShot G9 er oppfølgeren til G7. Også dette avanserte kompaktkameraet har avanserte amatører som målgruppe, noe de mange mulighetene til manuelle innstillinger vitner om.

Kameraet har en bildebrikke på 12,1 megapiksler, og brukerne kan fotografere i raw-format i tillegg til jpg-format.

Forgjengeren manglet muligheten til å skyte i raw-format.

Det innebygde objektivet har 6X optisk zoom, og kommer i tillegg med bildestabiliseringsfunksjon. Prisen er ennå ukjent, men vil sannsynligvis ligge på 4 – 5000 kroner.

30 nyheter

Canon slipper totalt 30 nye produkter denne høsten. I tillegg til de nevnte kameraene, består selskapets høstkolleksjon blant annet av disse produktene:

  • 18-55 mm-objektiv.
  • 55-250 mm-zoom.
  • Kompaktkameraet PowerShot A650 IS.
  • Kompaktkameraet Ixus 960 IS.
  • Videokameraet Canon HG10.
  • Multifunksjonsskriveren Pixma MX700.
  • Fotoskriveren Pixma iP4500.
  • Projektoren LV-7365.
  • Skanneren 8800F.

Årets vinnere av EISA-prisen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.