ARKIVNYHETER

Cambi får Nyskapingsprisen 2011 fra NHO Oslo og Akershus

ENERGIGRÛNDER: I 2008 fikk Cambi energigründerprisen. Her med to sentrale medarbeidere, teknologidirektør Meret Norli og Harald Keiven
ENERGIGRÛNDER: I 2008 fikk Cambi energigründerprisen. Her med to sentrale medarbeidere, teknologidirektør Meret Norli og Harald Keiven Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
14. apr. 2011 - 11:27

– Det er svært gledelig at Cambi får Nyskapingsprisen 2011 fra NHO Oslo og Akershus, sier adm. direktør Per Lillebø i Cambi. Lillebø har vært med i Cambi siden 1992, tre år etter at selskapet ble grunnlagt, og i 2008 fikk selskapet energigründerprisen. Flere av Cambis nøkkelmedarbeidere har vært med siden tidlig på 1990-tallet. Selskapet har i dag ca. 80 medarbeidere på hovedkontoret i Asker og i datterselskaper i England, USA. Danmark og Norge. For øyeblikket bygges nye Cambi-anlegg i England, Chile, Litauen og Norge.



Innovasjoner

Cambi AS får Nyskapingsprisen for ”lønnsomhet og levedyktighet over tid, tydelige innovative varer, tjenester og arbeidsformer, samt nasjonalt og internasjonalt samarbeid innen FoU”. I tillegg vektlegges Cambis ”fremtidsmuligheter og ambisjoner knyttet til nyskaping og lønnsom kommersialisering nasjonalt og ikke minst internasjonalt”, heter i NHOs begrunnelse bak prisutdelingen.

– For oss i Cambi er denne prisen en flott oppmuntring til å jobbe videre med våre produkter og løsninger, som vi har stor tro på. Dette er et typisk teamarbeid, og vi har snart hele verden som arbeidsfelt, konstaterer Lillebø som regner med rekordomsetning i Cambi i 2011.

-Cambi har levert 25 anlegg på verdensbasis. Disse anleggene behandler slam og avfall fra rundt 19 millioner mennesker. Men vi tror dette bare er en begynnelse for Cambis industrieventyr, der vår nye teknologi for termisk hydrolyse har spilt en avgjørende rolle.



Stort biogassanlegg

Cambis nye biogassanlegg i Nes på Romerike er basert på en kontrakt med Energigjenvinningsetaten (EGE) i Oslo kommune. Anlegget skal behandle matavfallet i Oslo og produsere biogass. I tillegg skal anlegget produsere om lag 27 000 tonn verdifull biogjødsel til landbruket, tilsvarende behovet til ca. 100 vanlige gårdsbruk. Anlegget skal etter planen stå ferdig siste kvartal 2012. Det får en kapasitet på 50.000 tonn matavfall i året. Biogassen skal brukes til å drive 135 busser. Det vil redusere CO 2-utslippene med 10.000 tonn pr. år og gi en klar klimagevinst.

Cambi bygger, selger og drifter løsninger som produserer biogass fra kloakkslam, industrislam, matavfall, slakteriavfall og fiskeriavfall. Kjernen i Cambis teknologi og kompetanse er patenterte prosesser for termisk hydrolyse av organisk materiale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.