ARKIVNYHETER

Brantzæg må vente i Brasil

TAR TID: Konsernsjef Svein Richard Brantzæg må smøreseg med tålmodighet i Brasil.
TAR TID: Konsernsjef Svein Richard Brantzæg må smøreseg med tålmodighet i Brasil. Bilde: Trond Gram
Anders J. Steensen
14. des. 2010 - 13:07

Forsinkelsen er knyttet til gruvelisenser og myndighetsgodkjenninger i Brasil, som tar lengre tid enn ventet. Konkret er avtalen avhengig av overdragelse av gruvelisenser fra Vale til det nylig etablerte joint-venture-selskapet for bauksittgruven Paragominas, som ifølge avtalen vil være 60 prosent eid av Hydro. De fleste overdragelsene er godkjent.

– Vi vil ikke kunne sluttføre avtalen dette året. Vi forventer å få overført de nødvendige resterende lisensene i tide for å gjennomføre avtalen i første halvår 2011, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.



Både Hydro og Vale arbeider på spreng med å få myndighetsgodskjenningen ferdig. Etter hva industrien.no erfarere så opplever flere andre selskaper som operer i Brasil noe av det samme. Myndighetsgodkjenningen tar lang tid, noe som er med på å forsinke prosjekter. Dette skyldes ofte at det er divergens mellom føderale myndigheter og delstatsmyndighetene i Brasil. I tillegg er næringsutvikling og bedrftsovertagelser nært knyttet til politiske mål og prioriteringer. Derfor kan tilsynelatende enkle beslutninger dras ut i tid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.