OLJE OG GASS

Brækkens avgang overrasker bransjen

Ingen vil si hva uenigheten dreier seg om.

Gro Brækken og styret i Norsk olje og gass er uenige om veien videre. Det har ført til at lederen for bransjeorganisasjonen må gå. Men ingen vil si hva uenigheten dreier seg om.
Gro Brækken og styret i Norsk olje og gass er uenige om veien videre. Det har ført til at lederen for bransjeorganisasjonen må gå. Men ingen vil si hva uenigheten dreier seg om. Bilde: NTB scanpix
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
Ina AndersenIna AndersenJournalist
12. des. 2014 - 09:52

– Dette kommer meget overraskende på. Jeg så ikke dette komme i det hele tatt, sier petroleumsrådgiver Hans Henrik Ramm til Teknisk Ukeblad om uenigheten mellom administrerende direktør Gro Brækken og styret i Norsk olje og gass.

Ramm har hatt mye med Norsk olje og gass å gjøre, men har ikke kunnet se noen tegn som tydet på uenigheten og avgangen.

Han mener det ikke er noen enkeltsaker som peker seg ut som er opplagte årsaker til at uenigheten er så stor som den er mellom Brækken og styret.

– Jeg synes hun har vært en god leder og har gjort en god jobb, sier Ramm.

Les også: Her ser du hvorfor oljeprisen faller

Ønsker ikke å fargelegge

Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med en rekke kilder, både med tilknytning til Norsk olje og gass, og med god oversikt over bransjen.

De fleste stiller seg undrende til den varslede avgangen.

– Jeg har ikke fått med meg at det har vært noen uoverensstemmelse med styret, sier en informert kilde til Teknisk Ukeblad.

Kilden ønsker av forskjellige årsaker ikke å stå frem med navn.

Ingen ønsker å utdype hva uenigheten mellom Brækken og styret dreier seg om. Styreleder Tor Arnesen sa i går at Norsk olje og gass «fremover er tjent med å ha en ny leder».

Kommunikasjonsdirektør i organisasjonen, Tommy Hansen sier at det må være opp til Brækken og Arnesen å si noe om uenigheten.

– Jeg ønsker ikke å fargelegge det som står i pressemeldingen, sier Hansen.

Les også: Ikke siden finanskrisen har lønnsveksten for sivilingeniørene vært like lav

– Hun kunne være ufin

Blant dem som ble ikke ventet Brækkens avgang, er motparten ved forhandlingsbordet, Hilde-Marit Rysst i fagforeningen Safe.

– Ja, du kan godt si at vi ble overrasket. Dette trodde vi ikke skulle komme, sier Rysst til Teknisk Ukeblad.

Safe-lederen sier at det for hennes og fagforeningens del er knyttet blandede følelser til Brækken, særlig etter den betente sokkelstreiken for to år siden.

– Vi mener nok at hun var ganske ufin under streiken. Vi synes ikke hun bidro på en konstruktiv måte. Som motpart synes vi ikke at hun opptrådte så ryddig, sier Rysst.

Les også: NHO om oljekuttene: – På kort sikt ser det veldig dystert ut

– Har gjort en god jobb

Samtidig trekker hun frem ting hun har sans for ved Brækken.

– Som en fronter av vår bransje, ved å sette norsk olje og gass på kartet på en god måte, synes jeg hun har gjort en veldig god jobb, sier hun.

Rysst peker blant annet på arbeidet som har blitt gjort med årskonferanser og utarbeidelse av rapporter, som har vært med på å vise gode sider ved norsk olje- og gassindustri.

– Hun har hatt mange positive sider ved seg på den delen av jobben – det føler jeg at jeg kan si. Hun har løftet vår bransje på en positiv bransje. Hun har fått frem bredden som bransjen vår består av, sier hun.

På twitter uttrykker informasjonssjef i Norsk olje og gass, Erlend Jordal at han er lei seg for at Brækken skal slutte.

– Trist at en av Norges beste sjefer GroBraekken skal slutte hos oss i Norskoljeoggass - yourock supesjef strateg godthumør&latter, skriver han.

Les også:

Dette feltet er en av de viktigste grunnene til at oljeprisen stuper

Analytiker: Nye Yme kan gå i balanse på 35 dollar fatet

Denne gigantplattformen tåler jordskjelv, 44 minus og 18 meter bølger  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.