IT

Blir i Oslo etter Nokia-oppkjøp

CONNECTING PEOPLE: Trolltechs administrerende direktør Eirik Chambe-Eng OG Nokias FoU-direktør Lee Williams under pressekonferansen der Nokias oppkjøp av trolltech ble kommentert.
CONNECTING PEOPLE: Trolltechs administrerende direktør Eirik Chambe-Eng OG Nokias FoU-direktør Lee Williams under pressekonferansen der Nokias oppkjøp av trolltech ble kommentert. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
28. jan. 2008 - 15:02
Vis mer

Bekymrede sjeler kan puste lettet ut.

- Vi blir i Oslo og Nydalen. Det er viktig både for Nokia og oss i Trolltech at vi vil beholde de beste hodene i verden innen Linux-utvikling for alle plattformer, sier Eirik Chambe-Eng til TU.no.

- Jeg er glad for at Nokia har sagt at det skal være "business as usal" for oss også etter oppkjøpet, sier Chambe-Eng.

Vet ikke hva han skal bruke pengene til

Ifølge Chambe-Eng har de vært i samtale med Nokia siden september i fjor om en overtagelse av det norske programvareselskapet.

Les vår artikkel om at verdens største mobilprodusent kjøper Trolltech med hud og hår.

Chambe-Eng sier til Teknisk Ukeblad at han ikke vet hva han skal bruke de 115 millioner kronenene har får etter Nokias oppkjøp av Trolltech, som han gründet i lag med Haavard Nord i 1994.

Imponerende mener Nokia

- Trolltech har i dag 250 ansatte og disse har klart å skaffe seg 5 000 kunder i 60 land, noe som er imponerende, poengterer Nokias forsknings- og utviklingsdirektør, Lee Williams.

Han trekker fram at Trolltech har gjort suksess ikke bare i Norge, men over hele verden.

- Ettersom Nokia ønsket å styrke seg på Linux-utvikling for alle plattformer, var det ikke mange selskaper å velge i. Nokia har faktisk i to år vært kunde av Trolltech. Nå blir vi eiere av selskapet, sier Lee Williams.

Linux på tvers av plattformer

På en pressekonferanse i dag sa Lee Williams at etter at de har kjøpt Trolltech forventer de at utviklingen av Linux på tvers av plattformer, altså for på alt fra PC-er, mobiltelefoner og PDA-er, vil gå betydelig fortere enn om de skulle ha holdt på med dette alene.

Han signaliserte at Nokia vil akselerere arbeidet med å komme med å utvikle mobillignende tjenester for spesielt PC-markedet.

- Folk vil ha tilgang til de samme applikasjonene og løsningene uansett om de nå befinner seg på en PC eller ønsker å bruke mobilen. Det er bare grensesnittet som blir litt forskjellig, sier Lee.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.