NETTARKIV

BILDEREPORTASJE: Sammen for IT-livet på Technoport

Trond Heggelund
1. nov. 2007 - 10:06

Den er fortsatt lokalisert i Oslo. Dette kom tydelig fram under den andre Technoport Festivalen som ble arrangert i midten av oktober.

Norges desidert største IT-konsern, Telenor, var på plass under teknologifestivalen med en stor stand og mange medarbeidere. Men noen nyheter hadde de ikke å komme med på et av årets viktigste teknologiarrangement.

Basert på norsk IT

Den andre store IT-kjempen i Norge, IBM, har samarbeidet med StatoilHydro, ABB, Aker Kværner og SKF om å forlenge levetiden til olje- og gassfelt i Norge. Når pilotene er ferdigtestet, er selskapene klare til å sende dem ut i hele verden. Alt basert på norsk IT.

– Vi har fått svært gode resultater av å jobbe på kryss og tvers mellom selskapene, sier prosjektleder Svein Vatland for "TAIL -Integrated operations".

Prosjektet går ut på å bruke roboter til å inspisere og vedlikeholde på ojeplattformene. Hensikten er å få mennesker bort fra de farlige prosessene.

Dataspill i tredimensjonalt format skal brukes til å trene opp medarbeiderne i alle prosessene på plattformene.

Uten en tråd

Trådløs teknologi kommer nå for fullt i olje- og gassbransjen. – Nye anlegg blir bygget trådløse, som for eksempel Snøhvit. Innen 2015 vil vi at all instrumentering over havbunnen skal være trådløst, sier Dag Sjong i StatoilHydro. Prosjektledelsen bruker imidlertid store ressurser på å overbevise andre aktører om at trådløs er rett vei å gå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.