ARKIVNYHETER

Betydelig oppdrag til Grenland Group

Anders J. Steensen
20. mai 2011 - 10:09

Koreanske Samsung Heavy Industries Ltd. har inngått avtale med Grenland Group om detaljenenginering og fabrikasjon til prosessdekket på Statoils brønnhodeplattform Valemon. Arbeidet starter opp umiddelbart og skal være sluttført i løpet av februar 2014.

Kontraktsverdien for Grenland Group er rundt 200 millioner kroner og vil sikre høy aktivitet ved selskapets hovedkontor i Sandefjord. Plattformens flammetårn skal i sin helhet bygges ved Grenland Groups verksted i Tønsberg. I tillegg omfatter kontrakten en opsjon om å leveranse av ingeniørtjenester i forbindelse med oppkobling og igangkjøring av plattformen.



Styrker Grenland Group

– Dette er første gang Statoil setter ut et EPC-oppdrag i forbindelse med nye feltutbygginger på norsk sokkel til en koreansk leverandør. For Samsung er dette et betydelig gjennombrudd og en anerkjennelse av selskapets betydelige kompetanse innen leveranser til offshore-sektoren. Oppdraget bekrefter og styrker dessuten Grenland Groups posisjon som en ledende leverandør av design- og engineeringtjenester i forbindelse med topside-konstruksjoner, understreker konsernsjef Otto Søberg i Grenland Group.



Flere faser i flere land

Oppdraget løses i samarbeid med Technip i Kuala Lumpur, som også er underleverandør til Samsung. I prosjektets første seks måneder vil hovedaktivitetene foregå hos Grenland Group i Sandefjord. Deretter følger en fase på ni måneder i Kuala Lumpur, før prosjektet avsluttes ved Samsungs veksted i Geoje i Korea. Grenland Group vil i denne perioden levere et betydelig antall timer inn i prosjektet. Grenland Group og Samsung Heavy Industries har tilbake fra 1998 hatt et omfattende samarbeid på en rekke internasjonale prosjekter. Kontrakten på Valemon understreker soliditeten i dette samarbeidet.



Norge er konkurransedyktig

– Det er positivt at det norske selskapet Grenland Group vil være sentrale i prosjekteringen for denne store kontrakten. Grenland Group har lang erfaring med store og små kontrakter for Statoil for norsk sokkel, og kjenner krav, regelverk og spesifikasjoner godt. I tillegg har Grenland Group hatt mange års samarbeid med Samsung for topside-design av boreskip. Grenland Group har i tillegg til prosjekteringsansvar fått byggingen av flammetårnet, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri.

– Vi håper og tror at mange norske leverandører vil være konkurransedyktige på pris, kvalitet og teknologi til denne store utbyggingen og gjennom dette få betydelige leveranser til prosjektet selv om hovedleverandøren er Samsung i Korea. Vi legger til grunn at Statoil, både gjennom sine rammeavtaler med norske leverandører og kunnskap om leverandørindustriens produkter og teknologier, skaper grunnlag for en høy norsk andel i dette store og viktige prosjektet på norsk sokkel, sier Rugtvedt.

Full kapasitet

Han forteller at kanpen om oppdraget til slutt stod mellom Samsung og en norsk leverandør, men at valget til slutt havnet i Korea. – Jeg både håper og tror at det skyldes at de norske leverandørene er fullbooket slik at det når Valemon skal bygges er det ikke kapasitet ved verftene for å bygge dette dekket, sier Rugtvedt til Industrien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.