INDUSTRI

Bestiller 70 meter brede skip

WOW: Ramform i W-klassen til PGS blir 104 meter lange og hele 70 meter brede. Skipene kan taue opp til 26 streamere samtidig.
WOW: Ramform i W-klassen til PGS blir 104 meter lange og hele 70 meter brede. Skipene kan taue opp til 26 streamere samtidig. Bilde: PGS
Tore Stensvold
25. mai 2011 - 13:45
Vis mer

Neste generasjon seismikkskip i PGS-stallen blir 70 meter brede i hekken.

Dermed tar Petroleum Geo Services nok en gang en rekord i bransjen: 26 lyttekabler kan taues samtidig.

PGS har allerede i dag rekorden med sine skip i V-klassen med den karakteristiske Ramform-designen. Skipene i V-klassen er 40 meter brede og kan taue 16 streamere, eller lyttekabler.

2 + opsjon

I første omgang bestiller PGS to skip for levering i 2013 fra Mitsubishi Heavy Industries i Japan. PGS har opsjon på levering av ytterligere to skip, med levering i 2015.

Konsernsjef Jon Erik Reinhardsen i PGS sier at bestillingen skjer nå for at selskapet skal stå sterkere til å møte en forventet økning i seismikketterspørsel.

Bestillingen av de to nye femtegenerasjonsskipene er ledd i et flåtefornyelse- og utvidelsesprogram.

3 D-seismikk

Hvert skip vil koste om lag 250 millioner dollar (ca. 1,3 milliarder kroner). Det inkluderer byggoppfølging og ferdig skip, inklusive omfattende seismikkutstyr.

PGS har utviklet sitt eget 3D-seismikkutstyr, GeoStreamer, som installeres i de nye skipene. PGS opplyser at de i løpet av 2013 skal ha byttet ut eldre utstyr med GeoStreamer i alle sine 3D seismikkskip.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.