IT

Berger seg på indisk arbeidskraft

OPPTUR: Accenture har hatt tidenes omsetning takket være rimelig arbeidskraft fra India, som teamleder Lakshmi Narayanan på Altinn II-prosjektet.Accenture Norges hovedkvarter Fornebu.
OPPTUR: Accenture har hatt tidenes omsetning takket være rimelig arbeidskraft fra India, som teamleder Lakshmi Narayanan på Altinn II-prosjektet.Accenture Norges hovedkvarter Fornebu. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
14. jan. 2010 - 06:58

Mens selskapet globalt måtte tåle en nedtur under finanskrisen, vokste Norgeskontorets omsetning med nesten ni prosent i regnskapsåret 2008 - 2009.



Rekord

Fra sitt hovedkvarter på Fornebu omsatte Accenture Norge for 1,72 milliarder kroner, og det er ny rekord.

- Vi forbedret driftsresultatet med 20 prosent sammenlignet med året før, sier administrerende direktør Nils Øveraas til Teknisk Ukeblad.



Doblet

Han legger ikke skjul på at oppturen skyldes en økning i bruk av rimeligere arbeidskraft i India, såkalt off shoring. Antallet er doblet det siste året.

- Hovedgrunnen til at vi har klart å kompensere for økt prispress og lønnsvekst er en kraftig økning i bruk av medarbeidere fra leveransesenteret i India. Vi har doblet antallet fra 150, så nå er det 300 personer derfra som jobber på norske prosjekter, sier Øveraas.

På hjemmebane ansatte han 80 personer.



Prisfall

I økonomisk tøffe tider er kundene flinke til å prute. Øveraas beregner prisfallet på oppdragene til gjennomsnittlig 15 prosent. Lønnsutviklingen blant de norske konsulentene skal imidlertid ha stått på stedet hvil.



Avviser kompetansesvikt

- Hvilken fare er det for at mer bruk av importerte ressurser tapper Norge for teknologisk kompetanse?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

- Det utdannes på langt nær nok it-ingeniører til å dekke behovet i dag. På kort og mellomlang sikt ser jeg ingen fare. Men det er nok snakk om en del nye oppgaver, som mer design og ledelse enn før, svarer Accenture-sjefen.

Accenture-sjef Nils Øveraas. Odd Richard Valmot



Mer enn noen gang

Da finanskrisen slo til, fløt selskapet mye på store oppdrag som allerede var i gang. Det dreier seg om blant annet Altinn II og Posten. I tiden fremover venter selskapet oppdrag innenfor helse, sikkerhet og bank og finans.

- Det er mye som rører på seg nå. De siste 3 - 5 månedene har vi skrevet flere tilbud enn noen gang før i løpet av en slik periode. I alle fall som jeg kan huske på mine 25 år her, sier Nils Øveraas.



Her er jobbene

Her er noen tips om hvilke kompetanseområder som vil bli etterspurt.

- Ekspertise innenfor sikkerhet, datavarehusløsninger, samt testledere, erfarne designere, tekniske arkitekter og utviklere er kompetanse vi vil ha bruk for, sier Øveraas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.