BYGG

Beredskapsplan fra Vegvesenet

Arnevik bru ble tatt av flommen i fjor høst.  Vegvesenet fikk  kritikk etter flommen som rammet Nord- og Sør-Trønderlag i 2006. Vegvesenet har  derfor utarbeidet en beredskapsplan.
Arnevik bru ble tatt av flommen i fjor høst. Vegvesenet fikk kritikk etter flommen som rammet Nord- og Sør-Trønderlag i 2006. Vegvesenet har derfor utarbeidet en beredskapsplan. Bilde: Scanpix/Johansen, Geir Otto
Joachim Seehusen
14. des. 2007 - 07:09

Beredskapsplanen består av flere trinn. På trinn en må entreprenøren med vedlikeholdsansvar ut å kontrollere grøfting og stikkrenner og kartlegge situasjonen. I det andre ytterpunktet blir bruer, eller visse vegstrekninger stengt.

Kritikk

– Vegvesenet fikk noe kritikk etter flommen som rammet Nord- og Sør-Trønderlag i 2006, vi har reagert på det og utarbeidet beredskapsplanen, sier Jan-Erik Myhr, sikkerhets og beredskapsansvarlig i Region midt.

Målet er nå at Vegvesenet skal være mer aktive i forkant i stedet for bare å komme for å rydde opp etter en uværssituasjon.

Planene er delvis overtatt av Jernbaneverket, der region nord startet med beredskaparbeid for noen år siden.

Betaling uavklart

Betalingen er fortsatt uavklaret. – Vi har hatt en situasjon i testperioden, da tok vi regningen fra entreprenøren, sier Myhr. – Det kan være vi må få dette inn i drifts- og veldikeholdskontraktene med entreprenørene, sier han.

Myhr forteller at de så langt har konsentrert seg om flom, beredskapsplanene skal etter hvert utvides til å omfatte andre situasjoner som sterk vind eller ras og steinsprang. – Det foregår en kontinuerlig utvikling.

Billedtekst: Slik så det ut etter at flommen hadde herjet i trønderfylkene i fjor. Nå vil Vegvesenet ligge foran været, og stenge bruer i tide. En ny plan er i ferd med å bli implementert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.