INDUSTRI

Bekymret for industrien

Fellesforbundets leder Arve Bakke frykter konsekvensene av at Sør-Koreanske Hyunday skal bygge Goliat-plattformen.
Fellesforbundets leder Arve Bakke frykter konsekvensene av at Sør-Koreanske Hyunday skal bygge Goliat-plattformen. Bilde: Stian Lysberg Solum
Camilla Aadland
8. feb. 2010 - 10:23

– Dette er en trist dag for norsk leverandørindustri. Fellesforbundet beklager at Eni og Statoil har valgt å sette hele byggingen av Goliat-plattformen ut til utenlandske leverandører, sier Bakke i en pressemelding.

Les også:

Svak ordretilgang

Han mener timingen er uheldig, ettersom norsk leverandørindustri allerede sliter med svak ordretilgang.

– Jeg mener bedriftene har valgt å forfølge en kortsiktig investeringsstrategi hvor kun pris på anbudstidspunktet har vært avgjørende. Kostnader knyttet til manglende leveringssikkerhet og kvalitet synes å ha bli oversett, mener Bakke.



Vil ha strengere krav

Han vil nå se nærmere på reglene for anbudsinnhenting ved slike prosjekter.

– Petroleumsloven slår fast at forvaltningen av ressursene skal bidra til å styrke norsk næringsliv og industriell utvikling. Nok en gang ser vi at dette hensynet forsvinner når det enkelte prosjekt står foran gjennomføring. Myndighetene må derfor foreta en gjennomgang av de virkemidlene som er til rådighet for at intensjonen i petroleumsloven etterleves. Dette kan blant annet være strengere krav ved tildeling av lisenser og sterkere krav til nasjonalt innhold når utbyggingsplaner godkjennes, sier Arve Bakke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.