OLJE OG GASS

Bedring for Det norske

FORNØYD: - Når vi som selskap tredobler vår ressursbase på et halvt år, er det vanskelig å ikke bruke superlativer, sier direktør Erik Haugane, som er fornøyd med mye lavere røde tall.
FORNØYD: - Når vi som selskap tredobler vår ressursbase på et halvt år, er det vanskelig å ikke bruke superlativer, sier direktør Erik Haugane, som er fornøyd med mye lavere røde tall. Bilde: Maiken Ree
2. nov. 2011 - 08:44
Vis mer

Oljefunnet på Aldous Major sør har løftet Det norske oljeselskap fram som en betydelig aktør på norsk sokkel.

Det norske: Tjener fett på funn

Betydelig bedring

Det norske hadde et resultat før skatt på minus 155 millioner i tredje kvartal i år. Det er en forbedring fra samme periode i fjor, da underskuddet var på 309 millioner kroner.

Driftsresultatet var også på minussiden, men var betydelig bedre enn i tredje kvartal i 2010. Driftsresultatet for tredje kvartal 2011 var minus 119 millioner kroner, mot minus 253 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det norskes driftsinntekter i tredje kvartal var 82 millioner kroner, en marginal oppgang fra 81 millioner for tredje kvartal 2010.

Les også: – Flere burde gjort som oss

Optimistisk

Selskapets ledelse er samtidig meget optimistisk med tanke på framtida og beskriver utviklingen som «eventyrlig».

– Når vi som selskap tredobler vår ressursbase på et halvt år, er det vanskelig å ikke bruke superlativer. Vi har 20 prosent i et av de største funnene på norsk sokkel noensinne, sier administrerende direktør Erik Haugane.

Det norskes andel i funnet utgjør mellom 180 og 300 millioner fat oljeekvivalenter.

Det Norske hadde 40 prosent av gigantfunnet

– Ingen vits i å bore flere brønner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.