KARRIERE

Bedrifter på frierfot

Mona Sprenger
25. sep. 2006 - 11:46

TRONDHEIM: – The students are lucky. Everyone wants to give them a job, sier Shaun Delaney i Schlumberger.

– Vi ser etter folk i alle tekniske fagretninger, fortsetter rekrutterer i Schlumberger, Susann Jøraandstad, som lokker med 80 land og mulighetene for en internasjonal karriere for den eventyrlystne.



Valgets kvaler

– Du kan få akkurat den jobben du vil ha, bekrefter Thomas Husvæg, som er 4. års student ved industriell økonomi ved NTNU.

– I sommer jobbet jeg for Schlumberger. Nå kikker jeg etter en ny sommerjobb for neste år, sier Husvæg, som aller helst vil jobbe med strategi og utvikling i et oljeselskap. Det er fint å være ettertraktet.

Hele 47 bedrifter var på frierfot på Gløshaugen i forrige uke. Side om side står de; smilende rekrutteringsansvarlige med fargerike stands og innbydende informasjonsmateriale. Her er alle de store oljeselskapene, teknologibedrifter og bankene representert. Og studentene strømmet til. Mange på jakt etter sommerjobb for neste år.



Bankkarriere?

– Nå vet jeg hva jeg vil. Jeg har funnet en ny retning, sier 3. års marinstudent Espen Nilsen, som fortsetter ivrig:

– Flere av bankene har en shippingavdeling og der vil jeg inn. Det virker lovende, for de snakker i hvert fall varmt om å få inn folk med litt andre retninger enn industriell økonomi. Det hadde vært gøy å få sommerjobb, deretter prosjekt og så jobb, sier Nilsen og tar med Teknisk Ukeblad til Nordeas stand.

– Det er de som kan shipping, smiler han.

– Mange tenker tradisjonelt at bankene kun ansetter økonomer, men vi trenger flinke folk som kan matte. Vi tror at hvis folk er interessert, så vil de lære, bekrefter assisterende informasjonssjef i Nordea, Rune Sjøhelle, som slett ikke er avvisende til å ta inn sivilingeniører med ulik fagbakgrunn.



Enorm pågang

Jobbmarkedet for nyutdannende sivilingeniører er glohett. Det er stort behov for arbeidskraft og kampen om de beste hodene har hardnet til. Dette er tredje gang KarriereDagen arrangeres av industriell økonomis linjeforening, Bindeleddet, men aldri før har pågangen vært så stor.

– Pågangen har vært enorm. Det har ringt bedrifter helt frem til i dag, forteller lederne av dagen, Ellen Marie Haarr og Ingrid Helsingeng, som har vært nødt til å si nei til over tjue bedrifter.

– I år deltar 47 bedrifter. Det er 18 flere enn i fjor, sier Harr, som er veldig glad for at studentene støtter opp under arrangementet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– For det har vi absolutt ingen kontroll over. Da er det fint å se at studentene benytter anledningen til å bli kjent med næringslivet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.