ARKIVNYHETER

Asfaltkontraktene: Mesta tar Nord-Norge tilbake

Jarle Skoglund
4. mars 2011 - 10:05

Åpningen av tilbudene til 35 av totalt 103 kontrakter som Statens vegvesen i år legger ut for asfaltering av riks- og fylkesvegnettet, viser store forskyvinger av asfaltmarkedet mellom entreprenørene. Mens Kolo Veidekke, sammen med datterselskapet Asfaltverket Mo, tok over 80 prosent av markedet i Nord-Norge, har Mesta kvesset både blyanten og klørne for å slå tilbake etter at de i fjor ble stående uten ett eneste statsoppdrag i landsdelen.



Kolo Veidekke kraftig tilbake

Mesta ligger ved tilbudsåpningen an til å ta 9 av 14 kontrakter til en samlet verdi på 165 millioner kroner. Kolo Veidekke, som i fjor hadde oppdrag for 185 millioner kroner, ligger i denne runden lavest på to kontrakter til en verdi på 46 mill kr.

De lokale aktørene Nordasfalt og Asfaltverket Mo sikrer seg henholdsvis to og en kontrakt hver, og det uten konkurranse fra noen andre tilbydere!

Tilbudsåpningen gjelder 14 av totalt 20 kontrakter i Nord-Norge. De gjenstående seks kontraktene blir åpnet 8.mars.



Peab Asfalt vokser i Midt-Norge

I Region Midt har Statens vegvesen åpnet seks av de totalt ti asfaltkontraktene som legges ut i år. Her ser det ut til at Peab Asfalt angriper agressivt etter sin ferske inntreden i det norske asfaltmarkedet. De ligger an til å ta fire kontrakter til en samlet verdi på 148 mill kroner. Kolo Veidekke ligger lavest på to kontraktsområder, med samlet pris på 47 mill kroner.



Kolo Veidekker holder stillingen i Øst

Halvparten av tilbudene på totalt 30 kontrakter i Region Øst er åpnet, og her ser det ut til at Kolo Veidekke klarer å opprettholde sin solide posisjon fra i fjor, siden de ligger lavest på seks av kontraktene med en samlet tilbudssum på 117 mill kroner.

Ellers ligger Mesta lavest på tre kontrakter (38 mill kr), Lemminkaninen på to (46 mill kr), Oslo vei på to(24 mill kr), og NCC Roads og Skanska Asfalt med èn hver.



Vurderer utestengning

Med bakgrunn i saken om påstått prissamarbeid, opplyses det at Statens vegvesen løpende vurderer om noen selskaper skal utestenges i denne anbudsrunden.

- Det er besluttet at ingen utestenges før anbudsåpningene, men ny vurdering om eventuell utestengning blir gjort før kontraktene tildeles, sier vegdirektøren.

Region Vest og region Sør har tilbudsåpning på alle sine kontrakter 8. mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.