BYGG

Arkitekt ny sjef for ingeniørene

Joachim Seehusen
25. feb. 2008 - 15:50

Hansteen hadde allerede sagt opp jobben som administrerende direktør i Norske arkitekters landsforbund for å begynne hos Rambøll.

– Så ble jeg kontaktet om denne jobben, jeg søkte ikke. Det var et forferdelig vanskelig valg, men RIF trakk det lengste strået, forteller hun.

Hansteen overtar etter arkitektkollega Siri Legernes, som forlater sjefsstolen i RIF til fordel for en direktørstilling hos entreprenøren Skanska.

Synliggjøring

Hansteen forklarer valget med at ingeniørene er spennende som gruppe.

– De må ofte på banen både når det gjelder miljø, samfunnssikkerhet og etikk. Ingeniører er veldig flinke til å løse problemer, men de er ikke like flinke til å fortelle om det når problemene er løst.

Og der ligger en av de viktigste oppgavene til den nye RIF-direktøren: Å synliggjøre ingeniørenes, spesielt rådgivende ingeniørers rolle i samfunnet, og få dem med i samfunnsdebatten.

Kompass for etikk

– Miljø og samfunnssikkerhet er lett å forstå som ingeniøroppgaver, men etikk? Står det dårlig til med etikken i RIF?

– Ikke spesielt for ingeniører, men etikk bør nok komme mer i sentrum generelt. De fleste har gode etikk-kompasser, der hovedretningene er klare. Men det er ofte krevende å skille nyansene fra hverandre, spesielt for dem som jobber internasjonalt.

Hansteen vil starte arbeidet med å lage en handlingsplan for å sette styrets strategiplan ut i livet. Der er de tre områdene miljø, samfunnssikkerhet og etikk trukket opp som viktige felt.

Energi

– Hva er dine sterke sider?

– Jeg er utadvent, flink til å lytte, jeg har humør og energi. Så liker jeg å få til ting og å gjøre andre glade.

Flink

– Og dine mindre heldige sider?

– Huff. Jeg er nok litt for mye "flink pike" som skal få til alt. Jeg har en tendens til å ta på meg for mye.

Tekna-medlemskap

Ett av kravene til den nye RIF-direktøren var at vedkommende skulle ha en tett tilknytning til ingeniørmiljøet.

– Jeg har vært medlem av Tekna siden studiedagene, og jeg har både en far og en bror som er sivilingeniører. Dessuten liker jeg å lese Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.