MOBIL

Android-programmer for vimsekopper

Lurer du på hvor lønna tok veien? Eller har du kanskje glemt passordet til nettbanken - igjen?

28. juli 2010 - 17:35

Noen av oss har lært å leve med at vi er uhelberedelige rotehoder. Vi kan takke Facebook for at vi greier holde styr på bursdager, vi forsover oss annenhver dag fordi vi glemmer å legge oss før tre på natta, og vi har ikke snøring på hvor de siste hundrelappene av lønna tok veien.

Derfor setter vi stor pris på at det finnes Android-programmer som kan ta seg av det meste.

Les også:

Her er tre av våre favorittprogrammer for rotehoder:



Biowallet Signature

Biowallet er kort fortalt en virtuell safe der du kan legge sensitiv informasjon. Her er det egne kategorier for bankkontoer, kredittkort og nettsteder, i tillegg til en egen fane der du kan samle brukernavn og passord for det du måtte ønske.

La oss si at du for eksempel er medlem i fire forskjellige diskusjonsfora, har tre e-postkontoer, nettbank,  bruker Windows Live Messenger og spiller Starcraft 2.

 Om du har forskjellig brukernavn og passord på alle disse tjenestene er det fort gjort å gå i spinn når du skal logge inn, og det ender ofte med at du må bestille et nytt passord til e-postadressen din.

Og så var det å huske hvilken e-postadresse du registrerte deg med, da..

Med Biowallet trenger du kun huske ETT passord, som kreves for å åpne programmet. Deretter er det bare å søke opp (eller bla nedover i menyen) til du finner innloggingsinformasjonen til tjenesten du skal bruke.



Biowallet Signature lar deg lagre alt du trenger av sensitiv informasjon.

Biowallet Signature støtter også, som navnet antyder, autentisering ved hjelp av signatur. Dette er egentlig ikke å anbefale, da en berøringsskjerm sjelden er presis nok til at du greier skrive signaturen din helt likt hver gang.

Biowallet holder ikke bare styr på passord og kredittkort. Du kan også bruke programmet til å lagre dokumenter og hemmelige kontakter. Dersom du har lyssky bilder av kjæresten kan disse også flyttes over til Biowallet, slik at du slipper svettetokter og hjertebank om mobilen skulle bli stjålet.

Kort oppsummert er dette en komplett og ypperlig alt-i-ett-løsning for å ta vare på sensitiv informasjon.

Easy Envelope Budget Aid (EEBA)

Å dra kortet er noe man gjerne gjør ukritisk i lystig lag, og kanskje også i andre situasjoner. Dette fører fort til at man lurer på hvorfor man er blakk to uker før lønningsdagen.

EEBA gir deg den harde sannheten rett i fleisen. Dette programmet lar deg lage opp til ti "konvolutter" i forskjellige kategorier. Når du får lønn, kan du fordele et passende beløp rundt i hver konvolutt.

For at programmet skal ha noen nytteverdi, må du imidlertid ha disiplin nok til å føre opp alle innkjøp du gjør innenfor budsjettperioden. Og det har du selvsagt.

Dersom du for eksempel har en konvolutt merket "mat", med et budsjett på 2500 kroner, og kjøper en ost til 80 kroner, fører du den opp i denne konvolutten, som deretter vil vise at du har 2420 kroner igjen. Målet er selvsagt å unngå å passere nullgrensen på de forskjellige postene.

Det som skiller EEBA fra mange andre budsjettprogrammer, er at det er svært enkelt å bruke, og har ypperlige synkroniseringsmuligheter. Ved å gå inn på www.eebacanhelp.com får du full oversikt over forbruket og kan redigere konvoluttene dine.  Endringene du har gjort synkroniseres automatisk med mobiltelefonen din neste gang du starter programmet.

RemindMe

Om du allerede har lagt deg til vanen med å bruke den forhåndsinstallerte alarmklokken og kalenderen i telefonen din for å huske på små og store begivenheter er dette programmet egentlig overflødig.

Men om du synes det blir for mye styr å bla rundt i kalenderen, og vil ha et program med minst mulig funksjoner, er RemindMe et ypperlig valg.

Det er ikke så veldig mye å si om RemindMe, egentlig. Trykk én gang på ikonet, lag et notat (valgfritt) og sett et tidspunkt for alarmen.  Mer enn dette får du ikke, men det er du heller ikke interessert i.

Poenget er at det skal gå så kjapt å lage påminnelser at du ikke tenker over det.  

Sett av en hel startskjerm

Noe av det vi liker svært godt med Android, er at du kan organisere startskjermene som du vil. Er du et rotehode så er det bare å rydde bort alle overflødige ikonene fra en av startskjermene, og samle alle organiserinsprogrammene du bruker på én og samme side.



En dedikert startskjerm til organiseringsprogrammene dine gjør at du faktisk bruker dem.

Utvalget av nytteprogrammer i samme sjanger som de vi har omtalt i denne guiden er enormt, så det er egentlig bare å slå seg løs.

Regelen om å samle programmene gjelder uansett - for da blir det faktisk til at du bruker dem, istedenfor å la dem råtne i bortgjemte menyer.

Skaff programmene selv: Du finner alle programmene som er nevnt i denne guiden ved å søke på programnavnet i Android Market.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.