MOBIL

Android 4.0-andelen øker

Men de fleste er fortsatt fanget i pepperkakeboksen, over åtte måneder etter lanseringen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juli 2012 - 11:43
Vis mer

Android 4.0 ble presentert for verden 19. oktober i fjor. Nå, over åtte måneder senere, har andelen Android-telefoner med denne versjonen av operativsystemet økt til knapt 11 prosent.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.1

Dette kommer frem av de siste målingene fra Google, som er basert på antall aktive enheter i 14-dagersperioden 18. juni til 2. juli. Versjon 4.0.x Ice Cream Sandwich var i bruk på 10,9 prosent av enhetene som koblet seg opp mot Google Play.



Utbredelse av forskjellige Android-utgaver. Kilde: developer.android.com

Over halvparten på forrige utgave

I samme periode var det hele 64 prosent av enhetene som kjørte Android 2.3 Gingerbread - altså den gamle utgaven av Android. Interessant nok er andelen telefoner med Android 2.2 Froyo hele 17,3 prosent. Dette betyr ikke bare at det tar lang tid å oppdatere gamle telefoner til nye versjoner av operativsystemet, men også at det fortsatt er en hel del eldre telefoner i bruk. Mange av disse kommer aldri til å oppdateres.

Versjon 2.2 og 2.3 ble lansert henholdsvis 20. mai 2010 og 6. desember 2010.

Android 4.0-andelen er ventet å øke etterhvert som flere nye telefoner med denne og versjon 4.1 kommer i salg. Google har for øvrig tatt grep for å sørge for at mobilprodusentene kan slippe nye versjoner av Android raskere, ved å gi dem tilgang til operativsystemet to til tre måneder før det lanseres.

LES MER: Androids eventyrlige utvikling

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.