ARKIVNYHETER

2011 Det internasjonale kjemiåret

KJEMI: Forrige århundre stod i kjemiens tegn. Nå skal nye generasjoner få kunnskap om hva kjemi betyr for vår hverdag
KJEMI: Forrige århundre stod i kjemiens tegn. Nå skal nye generasjoner få kunnskap om hva kjemi betyr for vår hverdag Bilde: colourbox.com
Anders J. Steensen
17. jan. 2011 - 10:07

En komité med utgangspunkt i Norsk Kjemisk Selskap (NKS) vil stå for gjennomføringen av nasjonale tiltak og arrangementer som skal vise allmennheten den store betydningen kjemi har hatt for samfunnsutviklingen.

Det nasjonale programmet for kjemiåret 2011 starter torsdag 10. februar med en markering i Gamle festsal ved Universitetet i Oslo (UiO). Arrangementet er åpent for alle interesserte. Norsk Industri er sponsor av arrangementet.



Vil heve kjemikunnskapen hos lærere

Norsk Industri har i tillegg gitt økonomisk støtte til et prosjekt i regi av ”Forskerfabrikken” som skal gjennomføre gratis heldagskurs for lærere i norsk grunnskole. Hensikten er å øke kunnskapen om kjemi blant barneskolelærere i Norge slik at de igjen kan overføre denne kunnskapen til sine elever. Man håper undervisningen blir spennende med eksperimenter og økt innsikt i sentrale begreper.



Vil ha mer begeistring for kjemi

Hvert av kursene har plass til 30 lærere. Kurs skal holdes i 10 byer spredt rundt i hele landet. Målet er å kurse 300 lærere. Med dette vil de lettere kunne utvikle elevenes forståelse for atomenes usynlige verden og skape begeistring for kjemi. Videre ønsker en å gi lærerne større faglig trygghet i kjemi og øke deres forståelse for hvorfor kjemi er et sentralt og viktig realfag.



Kjemi i VM på ski

I forbindelse med VM på ski, vil det være en kjemistand hver dag i Spikersuppa. Denne standen vil være bemannet med kjemistudenter fra UiO, som blant annet vil utføre eksperimenter og analyser i forbindelse med skismøring, doping og mye mer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.