KRAFT

160 millioner til havenergi

Jannicke Nilsen
6. des. 2007 - 11:15

Statkraft og Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) inngår omfattende samarbeid om forskning på energiproduksjon til havs; offshore vindkraft, bølgekraft og tidevannskraft.

160 mill

Satsingen vil omfatte minst ti doktorgradsstudenter, tre forskningsstillinger og minst ett professorat innen havenergi. Det første professoratet vil komme ved NTNU.

Målet er å bli Europas ledende kompetanse- og utdanningsnettverk på havenergi. Også universiteter i Sverige og Danmark skal også delta i nettverket.

Statkraft vil bidra med inntil 80 millioner kroner de første fire årene. Universitetene vil bidra med like mye til sammen.

- Dugnad

En studie fra Enova har tidligere anslått enormt potensialet for vindkraft til havs og olje- og energiminister Åslaug Haga vil ha offshore vindkraft som regjeringens andre store miljøprosjekt etter CO2-rensing på Mongstad.

- Vi har tro på at havenergi er en del av løsningen på klimautfordringene, og vi har en ambisjon om å ta en ledende posisjon på dette feltet. På denne måten starter vi en dugnad sammen med universitetene som følger opp regjeringens ambisjoner, sier konserndirektør Siri Hatlen i Statkraft i en pressemelding.

Base i Trondheim

Trondheim Energi, som er en del av Statkraftkonsernet, vil lede programmet på vegne av Statkraft. De bygger nå opp en ressursbase som vil få ansvaret for å sikre at ambisjoner og mål nås.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Statkraft har tidligere brukt 100 millioner kroner på å utvikle en prototype for saltkraftverk

Bruker 100 millioner på saltkraftverk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.